El taller “Ràdio a l’escola!” arriba al seu final… i quina millor forma d’acomiadar-lo que amb una festa?

Redacció i fotografia: Vanesa Alemán

Per segon any consecutiu, nens i nenes de La Marina han tingut l’oportunitat de fer de periodistes. Enguany, i durant 6 mesos, han participat del projecte “Ràdio a l’escola!” tres escoles del barri: El Polvorí, Enric Granados i Seat. Els alumnes han cercat informació, l’han redactada, han entrevistat a persones del seu voltant i, fins i tot, han elaborat la seva pròpia falca publicitària. Amb un objectiu compartit: produir i emetre el seu propi programa de ràdio.

Tota aquesta feina ha estat possible gràcies a un taller impartit per l’Associació de Mitjans de Comunicació Locals, entitat que gestiona i dirigeix La Marina FM i el diari La Marina. Des del passat mes d’octubre, els alumnes de 5è del Polvorí i Seat i els de 6è d’Enric Granados han participat en diverses sessions dirigides per diferents professionals on han pogut aprendre tècniques per parlar públicament i desenvolupar capacitats com la seguretat en un mateix i el treball en equip.  

Després d’elaborar el guió del programa, els nens i nenes van tenir la seva primera experiència com a autèntics locutors de  ràdio. Durant tot un matí, la Marina FM es va traslladar a les aules de les tres escoles per posar en marxa les primeres gravacions. Tot i els nervis que suposa posar-se davant d’un micròfon, els primers resultats van ser molt positius! A continuació, els alumnes van escoltar les gravacions i, entre tots, van corregir els errors que ells mateixos percebien.

Finalment, va arribar el dia més esperat: gravar a un estudi de ràdio de veritat. Les tres escoles van gaudir d’un matí sencer a les instal·lacions de la Marina FM i del diari La Marina. Hi van descobrir com és la redacció d’un diari de barri, com funciona i, mentre els nens i nenes esperaven el seu torn per gravar el seu programa, van poder jugar a diferents jocs que La Marina FM els tenia preparats perquè tots plegats es coneguessin una mica més bé. Un cop ja a l’estudi de ràdio, els alumnes van deixar anar tots els seus coneixements radiofònics.

Per tancar aquest projecte, el pròxim dissabte 28 de març farem una festa amb tota la comunitat educativa. En aquesta jornada, els nens i nenes que han participat del projecte presentaran públicament una mostra dels programes que han creat durant aquests 6 mesos. No obstant això, les activitats seran molt diverses i obertes a la participació de tots els nens i nenes del barri que tinguin curiositat per la ràdio o vulguin fer una estoneta de periodistes. Serà una jornada festiva on els assistents podran compartir experiències al voltant d’un mitjà de comunicació únic com és la ràdio.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.