Marató de l’estalvi energètic al CAP La Marina

Redacció: CAP La Marina

Per segon any consecutiu l’Equip d’Atenció Primària de la Marina s’adhereix a la Marató de l’Estalvi Energètic.

La V Marató de l’Estalvi Energètic és una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia, que té com objectiu destinar l’estalvi econòmic aconseguit a accions contra la pobresa energètica. Aquesta iniciativa s’adreça a municipis i ens públics que vulguin adherir-se i participar a través d’alguns dels seus edificis i equipaments. 

L’any passat el CAP la Marina va ser el primer centre d’atenció primària en participar i aquest any s’hi ha afegit també el CAP Adrià i el CAP La Sagrera.

L’estalvi aconseguit durant l’any 2019, entre tots els edificis de la Generalitat de Catalunya que hi van participar, va ser de 39.152 euros. Aquests han estat destinats a edificis d’habitatges de titularitat pública en què es faran intervencions (canvi d’enllumenat, programadors,…) que facilitin l’estalvi energètic i la reducció final de la factura, i també s’estudiarà la implementació de sistemes de producció energètica solar (tèrmica o elèctrica) que siguin eficients i es puguin incorporar als habitatges de famílies que pateixin pobresa energètica.

Durant aquest mes de febrer, quan ha tingut lloc pròpiament la Marató, a l’equip hem dut a terme diverses accions per reduir els consums, entre elles:

  • Revisar i ajustar horaris d’obertura i tancament del clima de tot el centre.
  • Aturar les màquines de clima a les hores centrals del dia
  • Revisar que totes les aixetes disposin de difusor d’aigua i instal·lar-ne en cas necessari.
  • Revisar que els WC disposin de sistemes de doble descàrrega o aturada voluntària.
  • Revisar aixetes, fluxòmetres i cisternes dels WC reduint potències.
  • Revisar instal·lacions elèctriques i d’il·luminació. 
  • Anul·lar il·luminació innecessària d’espais comuns
  • Substitució de part de la il·luminació actual per LED.
  • Instal·lació de detectors de presència.
  • Col·locació d’adhesius i cartells de bones pràctiques mediambientals.

Finalitzat el mes de febrer, es calcula l’estalvi aconseguit que es destinarà a les accions contra la pobresa energètica determinades.  

La novetat d’enguany és que s’afegeix l’objectiu de sensibilització sobre l’emergència climàtica, de manera que es promouran accions específiques per lluitar contra el canvi climàtic i es mesuraran les emissions de CO2 dels edificis.

Els resultats de la primera setmana són satisfactoris havent aconseguit ja un estalvi del 22,24% del consum elèctric, del 47,37% del consum d’aigua i del 28,67% del consum de gas.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.