Infants, dones i avis entre les prioritats de la nova junta de l’Associació veïnal de El Polvorí

Redacció i fotografia: Alejandro Flores

Ahir, dia 12 de novembre, els veïns i veïnes de El Polvorí van votar per escollir la nova junta directiva de l’Associació de veïns del barri. En l’elecció, que es va celebrar al local de l’Associació, ubicat en la plaça Lorca, han participat 103 veïns, dels quals 101 van donar suport a la nova junta i 2 van votar en blanc.

Alguns candidats repeteixen el càrrec però altres són noves incorporacions. Entre els que repeteixen, els electors van triar en Juan Antonio Reyes per a continuar com a president, en  Pedro Sánchez Alfonso per seguir com a vicepresident i la Mercedes Martínez, la Victoria Márquez i en Luis Martínez per continuar com a vocals de mobilitat. Entre els nous càrrecs trobem a la Isabel Quesada Martos com a secretaria, en Pedro Vacas com a tresorer, la Nati Bordonau qui ocuparà la vocalia d’esdeveniments, la Carmen Fernández com a vocal de medi ambient, la Tania Lopez qui s’encarregarà de la vocalia de sanitat i, finalment, l’Eva María García com a vocal d’urbanisme.

Durant la reunió, la nova vocal de medi ambient, Carmen Fernández, va insistir en la importància de netejar la muntanya de Montjuïc de brossa, fet que va destacar també la nova vocal de sanitat, Tania López, ja que genera plagues de ratolins i paneroles. A més, la Carmen vol impulsar la reforma del parc infantil del barri que, segons va indicar, fa 20 anys que no es fa cap millora. De fet, va assegurar que hi ha hagut un parell d’accidents a causa del mal estat dels gronxadors. També, pel que fa a l’esport, els veïns i veïnes més grans del Polvorí tindran cert protagonisme, ja que la vocal de medi ambient vol impulsar la creació d’un parc de gimnàstica pels avis i àvies del barri.

Tenint en compte altres temes que preocupen al barri i que ocuparan la nova junta, l’Eva María García, la nova vocal d’urbanisme, va plantejar l’opció a compra dels nou pisos de El Polvorí, en especial, els que es van fer a la segona fase de la urbanització del barri. A més, va insistir en el fet que els nous edificis que es construiran a la zona haurien de contemplar-se pels fills dels veïns i veïnes de la zona.

A la reunió, es va proposar també projectes per millorar l’oci entre els més petits. La nova vocal d’esdeveniments, la Nati Bordonau, va insistir en la rellevància que pot tenir realitzar activitats pels nens i nenes del barri, però també per a les dones. A més a més, amb el Nadal a tocar, la nova junta té el seu primer projecte a la vista. Bordonau vol preparar un mercat i diverses activitats per celebrar aquesta festivitat.

Les quatre noves integrants de la Junta Directiva de l’Associació van destacar la manca d’inversió social al Polvorí per part de les institucions municipals i autonòmiques, però totes afronten amb optimisme aquesta nova etapa al barri. Tal com va destacar la vocal d’esdeveniment, existeix la necessitat de “fer pinya” entre tots els veïns i veïnes del Polvorí, participant i teixint comunitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.