La nova ordenança municipal sobre gossos

ANNA RABASSÓ// La nova ordenança municipal de tinença d’animals es troba pendent de la creació d’espais més amplis perquè els gossos puguin córrer. La nova normativa substituirà la vigent del 2003. Les excepcions de portar el gos sense lligar, si aquest fa cas, acabaran d’aquí un any amb la nova i més restrictiva ordenança.

Aquesta nova normativa inclou restriccions com que l’animal no estigui més de 12 hores sol a casa, que sempre hagin d’anar lligats, la signatura d’una declaració de responsabilitat per a tothom que compri o adopti un animal i la prohibició de la cria en domicilis. L’incompliment d’alguna d’aquestes normes comportarà sancions de 100 fins a 600 euros depenent del grau d’incivisme de la infracció.  La bona noticia pels amos és la permissió de l’accés al metro públic de la ciutat, fet que fins ara estava prohibit.

Al nostre districte, Sants-Montjuïc, de cada 100 cases 13 tenen gossos a casa. I solament tenim dues àrees de més de 700 metres, on els gossos puguin córrer. Els altres espais del barri són massa petits i, per tant, s’han d’adequar i fer més grans. Les poques zones que tenim estan mal cuidades i els hi falten llum per la tarda. Molts amos davant d’això prefereixen reunir-se en altres punts per deixar els seus gossos lliures encara que estigui prohibit.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.