La Taula de Dones presenta el projecte Espais Liles

Andrea Bello

Espais Liles és com s’ha anomenat el doble projecte que ha dut a terme durant aquests darrers mesos la Taula de Dones de la Marina i que divendres va veure la llum. Les dues vies d’actuació estan centrades a visibilitzar la violència que existeix contra les dones en diferents espais i àmbits, sigui a casa o pel carrer.

Un dels projectes articulats a partir dels espais liles, ha estat la creació de punts liles, comerços que col·laboren amb el projecte on les dones que ho necessitin podran entrar sense la necessitat de consumir, com un lloc on resguardar-se quan es sentin insegures pel carrer. Per fer-ho es va fer un estudi de quins són els punts més conflictius que creen inseguretat o poden arribar a ser perillosos especialment per a dones, a més els comerciants que hi participen han rebut cursos de formació en atenció a les dones. Tot amb l’objectiu de crear a la Marina un espai on la dona es pugui sentir segura i donar una resposta immediata a tota mena d’agressions masclistes. Per al moment un total de 12 comerços s’han adherit al projecte i estaran senyalitzats com a punt lila.

El segon àmbit d’actuació dels projectes han estat les escoles i instituts del barri, on s’han impartit més de cent tallers en igualtat i rols de gènere. De tots aquests tallers i activitats ha acabat sortint un llibre anomenat “Els barris liles de la Marina” que conté contes, còmics i escrits fets pels alumnes de les escoles de primària que han participat d’aquests cursos i que parlen de com solucionar situacions de desigualtat entre homes i dones. El llibre ha estat editat pel districte de Sants-Montjuïc i es repartirà una còpia a les escoles i a diferents equipaments perquè aquells qui vulguin el puguin consultar. Per altra banda, els alumes dels instituts que han participant han estat els encarregats de dissenyar el logotip que es troba a la portada del llibre i que, a més, servirà per senyalitzar aquells comerços que a partir d’ara seran punts liles.

Durant la presentació del projecte duta a terme el divendres a la Casa del Rellotge es van dur a terme les entregues dels llibres per les escoles, i una entrega simbòlica del logotip als comerciants. Des de la Taula de Dones admeten que han estat uns mesos durs i que no ha estat fàcil però finalment que el projecte hagi tirat endavant ha valgut l’esforç i han agraït molt l’esforç i la implicació dels comerços i les escoles. Ara l’objectiu es seguir implementant això tots els anys, ara el que queda d’any volen treballar amb els instituts i fer formacions amb els equipaments. Aquest es tracta d’un projecte de llarga durada i des de la Taula volen seguir ampliant els punts liles, amb comerços i locals que s’hi adhereixin i sobretot seguir difonent el projecte perquè la gent el conegui.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.