La família de la Judit es queda a casa seva

El rètol a carrer de la vivenda. Rafel Vidal

La plataforma Xarxa de suport mutu de la Marina-Zona Franca, adscrit amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca,  ha organitzat una concentració davant del portal número 385 del carrer de Mare de Déu de Port per avui a través de les xarxes socials.

El cartell compartit per les xarxes socials

La veïna Judit ha estat citada per abandonar casa seva. En el directe emès per La Marina (102.5FM) ens han aclarit que la comitiva judicial tenia la intenció d’obrir la vivenda.

A deu mintus de les dues i després d’una negociació entre les parts a peu de carrer, s’ha anulat la intervenció a favor de Judit i la seva família podra seguir dormint als seus llits.

La decisió ha estat pressa gràcies a la intervenció dels representants de la PAH i l’Ajuntament de Barcelona que s’han posicionat en contra del banc i que negociaran un lloguer social per a la familia.

La representant del Districte de Sants-Montjuïc als fets, Esther Pérez, ens havia informat que intentarà des del lloc del fets atençar un diàleg per dilatar el procés de desnonament de la Judit.

Es tracta d’una família de tres integrants, un d’ells menor que vivia al barri de Plus Ultra en un local en una situació de precarietat i que la PAH els va aconseguir l’habitatge que avui el podrien perdre ara fa dos anys.

El pis, aleshores en desús, és propietat  del banc BBVA i que la PAH se’l va apropiar per negociar un lloguer social per a la família de la Judit.

Entre els congregats, Esther Pérez, Consellera de La Marina i de la participació que ha declarat que el Districte de Sants-Montjuïc no estava informada que s’anés a produir aquest desnonament, ja que la propietat és del banc i no contava un afectat legal que s’hagués d’avisar de la decisió del tribunal. Malgrat això, ens ha informat que s’endarreria a les 12.50 quan el tribunal faria acte de presència davant de la habitatge.

13.12h | Esther Pérez declara que el Districte atençarà la mà per a crear diàleg i avui intentarà evitar el desnonament.

13.27h | La comitiva judicial encara no ha fet acte de presència i a les portes de l’habitatge s’hi aglutinen una tretena de persones.

13.43h | La comitiva judicial acaba d’aparèixer i es reunirà amb el procurador del Banc.

13.47h | S’aixeca acta i la família de la Judit s’han salvat del desnonament.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.