La geganteta Cloe, una icona de l’Escola Can Clos

Sergio Segura |

Al barri de La Marina els més petits tenen ganes d’emprendre projectes. Sense anar més lluny, a l’Escola Can Clos els nens i nenes d’Educació Infantil han creat una geganteta que s’ha convertit en una icona. A partir d’un projecte de treball sobre la Festa Major, els alumnes han fet servir goma eva, paper maixé, fusta i roba per crear la Cloe, que representa la cooperació dels nens i nenes de l’escola.

A partir del treball del Projecte dels Gegants, la confecció de la Cloe ha tingut el resultat d’una geganteta d’1,80 metres d’alçada i 5 quilos de pes. Cada alumne va proposar com volia que fos el futur gegant: una persona, un animal o un personatge de fantasia. Finalment, per votació, els alumnes van decidir que seria una nena de la muntanya de Montjuïc, ja que és el que millor representaria a tots els nens i nenes de l’escola.

Alhora, els més petits van decidir que seria una nena, amb la pell clara, els ulls marrons, el cabell llarg, llis i castany i que aniria vestida amb una bata d’escola. De tots els noms que van anar dient, van triar “Cloe” perquè lliga molt bé amb el nom del barri Can Clos.

Després de posar-li el nom, els alumnes van buscar a internet què volia dir aquest nom: “herba verda”, un significat que s’adeia molt a la ubicació de l’escola, a la muntanya de Montjuïc. La Cloe va ser presentada oficialment a la Festa de Fi de curs, on estaven convidades les famílies de tots els alumnes. Tots els nens i nenes d’Educació Infantil van fer una rua en la que un nen de P5 va fer ballar la Cloe, que anava molt ben acompanyada per dos capgrossos que ja tenien a l’escola, fets amb capses de cartró, i el grup de Timbalers de P3, tocant el seu timbal. Podem dir que aquest projecte ha nascut a través d’un procediment de debat i votació, una mostra de l’activitat, la cooperació i l’esforç dels alumnes de l’escola per realitzar i presentar finalment la Cloe.

La geganteta ballarà a totes les festes de l’escola. “Necessitarem la col·laboració de nens i nenes portadors de la nostra geganteta, de manera que actuals i futures promocions sempre podran tornar a participar d’aquest projecte”, afirmen des de l’escola. Fins i tot no es descarta que un futur puguem veure-la ballar fora de l’Escola Can Clos. Hi ha il·lusió entre els mestres i els més petits i petites en què geganters i geganteres puguin passejar la Cloe pels carrers del barri de la Marina.

IMG_4215 (2)

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.