Nou punt d’assessorament energètic a La Marina

Font: Ajuntament de Barcelona

La sala Pepita Casanelles acull “Al barri de la Marina, posem tota l’energia”, l’onzè Punt d’Assesorament Energètic (PAE) a la ciutat de Barcelona. Es tracta d’un projecte pilot que té l’objectiu és reforçar la detecció de la pobresa energètica i defensar els drets energètics dels veïns de la Marina el Port i la Marina del Prat Vermell. També pretén desenvolupar accions desenvolupades a les característiques socioeconòmiques del barri.

En aquest projecte participen una cinquantena de serveis i entitats, entre els quals es troben les biblioteques, els casals de gent gran, l’Ateneu l’Engranatge o els centres d’atenció primària. Tots ells reben formació sobre els drets energètics a través de l’entitat El Risell, per tal de poder assessorar i sensibilitzar el veïnat sobre els subministraments bàsics (aigua, gas, llum).  En els primers 15 dies del seu funcionament, el punt ha rebut una cinquantena de visites.

El finançament de la campanya prové de la Marató d’Estalvi Energètic, una iniciativa que es va realitzar durant el mes de febrer i que es va desenvolupar a 47 edificis municipals per conscienciar sobre el ús del consum d’energia.

El projecte pilot tindrà una durada de sis mesos i s’avaluarà periòdicament. A més a més, es podria ampliar a altres barris amb vulnerabilitat energètica. Durant el primer any de servei, els punts d’assessorament energètic ha ates 23.000 persones i han evitat 5.020 talls de subministrament.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.