Un esmorzar com a mostra de solidaritat amb els treballadors de Panrico

Ahir, dissabte 21 de desembre, l’Assemblea de la Marina- ZF i l’Assemblea d’Aturats de la Zona Franca va celebrar durant tot el matí, de deu a dues, un esmorzar solidari. L’activitat es va emplaçar a la plaça de La Marina i el seu objectiu era  la recollida de fons de a la caixa de resistència de la vaga dels treballadors de Panrico.
L’empresa, tal i com han fet moltes arreu del territori espanyol, ha mostrat la seva voluntat de reduir costos en aquest moment de crisi, a partir de l’acomiadament dels seus treballadors.  L’últim cop que ho va fer va ser fa uns tres mesos amb la imposició d’un ERO, que envia al carrer a gairebé tota la plantilla de la planta de Santa Perpètua de Mogoda. A més, Panrico planteja rebaixar-los el sou, quasi a la meitat, als pocs que quedin.
Davant d’aquesta situació, la majoria dels treballadors de la planta s’han llançat al carrer per exigir a l’empresa que les condicions laborals no es canvïin. Quan els directius els hi comenten que és necessari reduir costos, ells plantegen una reestructuració salarial que afecti els alts càrrecs, una proposta que el comité d’empresa no contempla. El desacord entre les parts fa que els treballadors es trobin en vaga des de fa 60 dies i que l’empresa s’hagi hagut d’espavilar en la distribució dels seus productes.
“Estem aquí perquè la pertinença a la classe obrera ens uneix amb els treballadors de Panrico “, declara l’Esther Pérez, membre de l’Assemblea de la Marina- ZF, quan li preguntem sobre el motiu de l’activitat. Abans que la notícia sortís als mitjans de comunicació, l’associació va poder conèixer la situació de l’empresa, gràcies al contacte permenent amb la Coordinadora Laboral de les Assemblees del 15 M. I des d’aleshores pensen en activitats solidàries amb aquest sector.
La trobada és el segon esmorzar que es celebra per ajudar a aquests treballadors, però la denuncia de les seves circumstàncies ha estat molt freqüent des de l’assemblea. “La solidaritat neix de forma espontània perquè la precarietat econòmica ens afecta a tots”, assegura l’Esther i “si podem treure quelcom positiu d’això és que ens mostra que la gent és solidària”. I ens comenta que hi ha veïns que passen per davant de la taula de l’esmorzar i deixen els diners, sense agafar el got de suc i les dues pastes que els hi corresponen per l’euro i mig que han donat.
L’assemblea de la Marina- ZF va néixer fa més o menys un any, a partir de la trobada reivindicativa de 11-M, exactament quan els actuals membres van prendre consciència que les demandes i denuncies socials d’aquest moviment també afectaven al nostre barri. Des d’aleshores, l’assemblea té com a objetiu lluitar per les injusticies socials que tenen lloc als nostres carrers i defensar els drets dels habitants d’aquests territoris que formen la Marina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.