#NoJodasLaFiesta: un “hit” contra l’assetjament sexual en espais de festa

L’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), a través del seu programa Energy Control presenta No Jodas la Festa: un audiovisual que denuncia els abusos sexuals en espais de festa. Més que una campanya de sensibilització és una declaració d’intencions: un videoclip carregat de missatges directes, amb un ritme fresc, que s’encomana, i que clama contra les situacions normalitzades d’assetjament en l’oci nocturn i festes populars.

La desmesurada freqüència de casos greus que estem coneixent darrerament i la impunitat social que moltes vegades els acompanyen necessita ser visibilitzada amb urgència. Per això, No Jodas la Festa se centra en situacions que són freqüents i socialment i que suposen la base que permet les agressions sexuals de major grau.

A través de quatre situacions comuns, l’spot situa la responsabilitat de l’agressió a la persona que assetja i deixa clar que el consum d’alcohol i altres drogues en els homes mai és excusa ni justifica una agressió sexual; de la mateixa manera, que una dona hagi begut o consumit altres drogues, no la responsabilitza en cap cas de ser agredida.

No Jodas la Festa, disponible al canal de Youtube d’Energy Control, llença un missatge alternatiu que situa la responsabilitat on correspon, en la persona que agredeix, reclamant així espais d’oci lliures d’agressions sexistes i encetant la conversa sota el hashtag #NoJodaslaFiesta.000

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.