La iniciativa vol remetre l’augment de missatges xenòfobs en la ciutadania que creix a les xarxes socials. La gent s’aprofita de l’anonimat de les xarxes i la seguretat que li comporta per emetre rumors i missatges ofensius. Per aquest motiu la Xarxa BCN Antirumors comença aquesta campanya on s’apleguen més de 1000 membres entre entitats i persones a títol individual, entre els quals es troba l’Ajuntament de Barcelona.
La Xarxa BCN Antirumors posa a disposició dels usuaris de les xarxes socials un protocol d’actuació i una infografia que convida a valorar els efectes dels missatges a les xarxes. A més s’ha creat una etiqueta de Twitter, #NoComparteixoRumors, per rebutjar els missatges negatius. Aquesta proposta s’ha fet després dels atemptats de Barcelona el 17 d’agost. Aquells dies l’etiqueta #StopIslam va ser trending tòpic a Barcelona.
La Xarxa d’Antirumors que funciona des de fa 5 anys, mai ha deixat de treballar. Les seves activitats son diverses però la més destacada és la difusió d’un catàleg d’antirumors per entitats, on s’exposen activitats diverses (teatre, xerrades…) que inciten a pensar entorn els prejudicis i estereotips.
La Xarxa BCN Antirumors també estarà present a les festes de la Mercè, on disposarà d’un espai radiofònic per parlar sobre la diversitat cultural a Barcelona.