EL GRAN RECAPTE ACONSEGUEIX 3.634.000 QUILOS D’ALIMENTS

gran_recapte_2013
BANC D’ALIMENTS|

 Massiva participació ciutadana a la campanya de recollida d’aliments, amb la participació de més de 20.000 voluntaris a uns 1.900 punts de recollida de 250 poblacions.

Antoni Sansalvadó, president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona i en representació de totes les demarcacions catalanes, junt amb Laia Guinjoan, responsable de la campanya i Oriol Dolader, cap de logística, van presentar dijous 5 de desembre la xifra de 3.634.000 quilos d’aliments recollits a l’edició d’enguany del Gran Recapte d’Aliments, en una roda de premsa celebrada a una de les naus cedides per la ZAL-PRAT.

La participació dels més de 20.000 voluntaris ha fet possible que aquesta campanya hagi arribat a la major part de racons del nostre territori, més de 250 poblacions que han acollit gairebé 1.900 punts de recollida a mercats i supermercats.

A més de les donacions fetes als punts de recollida també s’han de sumar els aliments aportats per campanyes com la de La Vanguardia junt amb Danone, Coca-Cola, Cacaolat, etc; El Periódico i el Diari Sport junt amb Caprabo; el RCD Espanyol; el Club Joventut de Badalona; la plataforma Mi Grano de Arena; les donacions extraordinàries d’aliments d’empreses com Mercadona, Caprabo, El Corte Inglés i institucions com la Diputació de Lleida, l’Institut Català de la Salut a Girona; i el més d’un centenar de recollides entre treballadors de diferents empreses.

El Gran Recapte 2013 ha estat possible gràcies a la col·laboració d’empreses de diferents àmbits, com Integra 2, que per quart any consecutiu ha donat suport logístic. Danone que junt amb Smurfitt Kappa ha participat en la producció de 5.000 banyeres i caixes necessàries per a la recollida, i moltes cadenes de distribució.

També ha comptat amb l’aportació d’empreses de transport, logística i d’embalatge; de serveis gràfics; de publicitat, de disseny gràfic, de desenvolupament i allotjament web; de producció audiovisual; de dinamització de xarxes socials i comunicació digital; i de càtering com el Gremi de Pastissers i Serunion.

Ja s’estan duent a terme les tasques de classificació de tots els aliments recaptats per part dels voluntaris. Per raons logístiques, la classificació dels aliments provinents de la ciutat de Barcelona es realitzarà a la ZAL-PRAT (Carrer de Ca l’Arana 24-26 del El Prat del Llobregat) en comptes de la seu del Banc dels Aliments, gràcies a la cessió de tres naus amb un total de 2.446 m². Els ciutadans que vulguin participar d’aquestes tasques poden registrar-se a través del web del Gran Recapte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.