La Marina tindrà dos nous carrils bici a principis del 2018

La Marina tindrà dos nous carrils bici a principis del 2018
La Marina tindrà dos nous carrils bici a principis del 2018

Els barris de la Marina comptaran amb dos nous carrils bici el primer trimestre del 2018, data en què l’Ajuntament de Barcelona calcula enllestir les obres dels més de 30 carrils bici que té previstos construir a la ciutat.

Aquesta nova xarxa de carrils busca cobrir tot el territori de manera homogènia i fomentar l’ús de la bicicleta a la ciutat com a mitjà de transport sostenible i eficient, segons ha informat el consistori en un comunicat.

En el cas de la Marina, es construiran dos carrils bici; el primer unirà el passeig de la Zona Franca i el carrer Motors (entre el passeig Zona Franca i l’avinguda Joan Carles I); i el segon unirà el carrer Mineria (entre el passeig Zona Franca i el carrer Energia) i el carrer del Foc (entre el carrer Urani i el passeig Zona Franca).

A la calçada i amb separadors

La nova infraestructura s’executarà seguint el Manual de criteris per a l’elaboració de carrils bici de Barcelona, que s’ha redactat amb l’objectiu de millorar la seguretat dels ciclistes, reduir els conflictes amb els vianants i millorar la connectivitat dels nous carrils bici.

Així, els nous carrils es construiran a la calçada, senyalitzats amb pintura i separadors. En el cas de la Zona Franca, com que es tracta d’una via de dos sentits, el carril bici serà bidireccional. Però en canvi, en altres casos, els carrils seran unidireccionals, és a dir, es desdoblaran en carrers paral·lels.

Fotografia: Ajuntament de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.