Barcelona commemora l’aniversari de l’assassinat del president xilè Salvador Allende

Fotos: Agustin Forteza

“Setembre es vesteix de Xile”, va ser el lema escollit pels organitzadors de l’homenatge a Salvador Allende, que any rere any Barcelona rendeix a l’estadista cada 11 de setembre. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va participar de l’homenatge, recuperant així la tradició dels edils socialistes després dels quatre anys d’absència del llavors alcalde Xavier Trias (CiU).

Durant l’acte, al que hi van assistir més de 300 persones, es va escoltar l’enregistrament del discurs del mandatari en Ràdio Magallanes durant el cop d’estat de 1973 en el qual va morir. La commemoració va finalitzar amb un nombre musical i una traca des de l’edifici en què penja la bandera xilena acompanyada d’una senyera. L’acte va ser organitzat pels membres del comitè ciutadà per a l’homenatge a Salvador Allende a Barcelona.
Entre els presents també hi van ser el candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, el de Catalunya Sí que és pot, Lluis Rabell, el coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, el coordinador general d’EUiA, Joan Josep Nuet; el exlíder del PSC Pere Navarro; dirigents d’UGT Catalunya; el secretari general de CC.OO. Catalunya, Joan Carles Gallego, i els tinents de l’alcaldia, Jaume Collboni, Jaume Asens i la regidora d’Horta-Guinardó, Mercedes Vidal.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.