Súmate es presenta al barri de la Marina

Associacio_sumate
Presentació de Súmate
RAQUEL M. MARTÍNEZ|

L’associació de gent castellanoparlant i immigrant o fill d’immigrants espanyols presenta els seus motius per la independència de Catalunya.

El president de Súmate, Eduardo Reyes, i el vicepresident, Manolo Ortega, van explicar ahir, dia 7 de novembre, en que consisteix la seva proposta. Van fer-ho en una sala d’actes plena de gom a gom, a la biblioteca Francesc Candel, en el que va ser un acte realment emocionant. A més, van ser presentats per la fundació Francesc Candel, ja que la filosofia d’aquest autor està íntimament lligada a les idees de Súmate.

El seu projecte està motivat per la situació actual que viu Catalunya i el tracte que rep de l’Estat espanyol i va adreçat a gent en la mateixa situació que ells: immigrants o fills d’immigrants espanyols, que se senten espanyols i s’estimen Espanya, però també són catalans i creuen que s’hauria de poder escollir el camí d’aquesta nació democràticament, i que la independència seria molt més beneficiosa que seguir lligats políticament i econòmica a Espanya.

Súmate es va crear tot just fa uns mesos, després d’una trobada dels sis “pares” de l’associació, que havien contactat a través de les xarxes socials, a Sant Boi de Llobregat. Va sorgir per donar veu a un col·lectiu que encara no en tenia dins de Catalunya i que s’ha vist molt afectat per la crisi, de manera que ha pateix en primera persona el que ells anomenen maltracte cultural, econòmic i social d’Espanya cap a Catalunya. En paraules de Manolo Ortega, els “altres catalans” de Candel ja han passat a ser catalans de ple dret, i molts d’ells demanen ara la independència, tot i no haver sigut independentistes.

Per tot això, Súmate demana la possibilitat de crear un nou país amb respecte, transparència i responsabilitat. I ho fa a través d’una manera de difondre els seus ideals propera , donant informació amb molta claredat i parlant directament amb qui s’interessi, estigui en un principi a favor o en contra de la independència. Una independència que, diuen, ajudaria Catalunya a sortir de la crisi i millorar el novell de vida dels catalans. Aquests motius són econòmics, però també sentimentals: en contra del maltracte rebut i a favor d’un futur millor per als fills i nets.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.