Dues setmanes sense llum!

Avui és 16 de setembre. Fa 15 dies que la calor no dona treva i un grup de veïns i veïnes de l’edifici 214-210 del Passeig de la Zona Franca, ventalls en mà, han dit prou. Porten des del dia 2 amb talls en el subministrament de l’energia elèctrica a diari a tot l’edifici, sense que ENDESA, el seu proveïdor, els faci cabal, denuncien.  Hores i hores a les fosques… i sense ascensor, matí, tarda o nit, i els últims tres dies de manera permanent. Són 15 dies! S’indigna la Conchita. “Això no hi ha nevera ni persona que ho aguanti”, rebla Paquita, veïna que entre una desena avui ha fet torn per cridar l’atenció.  Majoritàriament dones, majoritàriament grans.

Fins i tot l’ascensor està esgotat pels talls. Ressentit, s’ha aturat. Els plou sobre mullat. Son 120 pisos en tota l’escala i pujar fins a la planta 10 amb la compra a la mà és gairebé una tortura diària per a un octogenari i per a qualsevol persona. Motius dels talls? “Primer deien que era un fusible, després que una altra cosa i així han anat canviant. Ara resulta que és el cable sota el terra…”. Uns obrers de la companyia fa estona que obren el carrer “però diuen que no el troben, ha d’estar a l’infern”. “A més ja ens han dit a la cara, no el canviarem fins que rebenti”, continuen les veïnes.

Just aquest dia tota la premsa fa atenció a l’extraordinària pujada dels preus de la llum. Ara frega la cota psicològica dels 200 euros. Quan va començar la preocupació per les pujades el preu no superava els 100 euros el megawatt-hora, ha pujat un 9% en només un dia. Les veïnes ho comenten escandalitzades i amb ràbia. Sobre l’anunci de les mesures del govern per evitar que el preu repercuteixi directament en el consumidor no diuen res. 

ENDESA, per la seva banda, assegura que té constància de la incidència fa només 4 dies, ja que les potències de les línies elèctriques que afecten aquest bloc han saltat i treballen per arreglar-ho entre avui i demà.

“A sobre, cobren els que els dona la gana”, es queixen les veïnes, que se senten enfadades, indignades, impotents… una sensació generalitzada al carrer aquests dies amb les companyies elèctriques. 

Yohany L. Ayala.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.