L’Hivernacle de Sants tanca per impagaments de l’arrendatari

L’Hivernacle del barri de Sants tanca les portes el 7 de març. Així ho ha redactat una sentència del jutjat de Primera Instància de Barcelona resol el contracte d’arrendament per impagaments de l’arrendatari.

Les lamentacions pel tancament de l’Hivernacle omplen les xarxes socials aquesta setmana i han cristal·litzat en una recollida de signatures virtual a través de la plataforma Change.org, impulsada per una veïna de Sants. La petició ha recollit més de 3.500 de rúbriques en dos dies. En paral·lel, el col·lectiu Patrimonis Invisibles, també de Sants, impulsa una campanya que reivindica el valor d’aquest local i anima a donar-li suport penjant fotos de plantes i flors a Facebook, Twitter i Instagram amb l’etiqueta #plantemhivernacle.

Els inquilins van sortir al pas de les acusacions amb un post a Change.org i Facebook, recordant que van anunciar la seva clausura “des de la tristesa” i “sense ànim de crear polèmica ni organitzar cap moviment popular”. Ignasi Rossinés, propietari del negoci, en declaracions a La Vanguardia, no nega els impagaments però defensa que mai van ser de mala fe. Amb la crisi el negoci va començar a anar “just” i no podia fer front a l’alt cost del lloguer.

L’Hivernacle seguirà oferint la venda a través de la pàgina web i també aniran venent totes les plantes, flors i materials que hi tenen i avui, 7 de març, hauran d’abandonar l’espai i deixar-lo tal com el van trobar.

L’Hivernacle va obrir les portes el 1997 i havia estat reconegut per la Confederació de Comerç de Catalunya. Escenari habitual de sessions de fotografia i publicitat, havia participat en activitats culturals com el 48H Open House Barcelona. També disposava d’un espai infantil, recomanat per la guia Mammaproof sobre llocs idonis per anar amb nens.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.