La panera de figues

A aquestes alçades del calendari, les figueres ja son pràcticament buides de la seva fruita, però encara en queden algunes que en van entregant en compte gotes les últimes.

La figa és una de les fruites més dolces i, per tant, més riques en sucres 74 kcal per 100 g de fruita fresca i 250 kcal en el cas de la figa seca. A part del sucre conté vitamines. Vitamina C, 3,5 mg per 100 g; vitamines del grup B sobre tot B9 (àcid fòlic). Aquestes es perden quan les figues son seques. De  minerals ens aporten calci, potassi, ferro i magnesi, que es multipliquen quan la figa és seca.

Pot ajudar a tenir bona salut perquè conté fibra hidrosoluble que ajuda en el tracte digestiu. Pels minerals que conté, va molt bé per prevenir l’osteoporosi i l’anèmia i també tonifiquen el ritme cardíac. És un aliment amb moltes propietat i el podem consumir l’estiu; primer la figaflor al juny i més tard, a l’agost, la figa.

Les decoccions de figa ens serviran per alleugerar el restrenyiment. Si les fem amb les plantes adients ens anirà bé per la grip, el constipat, la tos i el mal  de coll.

La recepta:  

Fer coure 3 figues madures, o seques, en ½ l d’aigua durant un quart d’hora. Deixar-ho reposar tota la nit, beure’s el líquid i menjar-se les figues l’endemà en dejú.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.