Marató de l’Estalvi Energètic

CAP La Marina

El CAP La Marina s’ha adherit a la Marató de l’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum de l’energia que se celebrarà durant tot el mes de febrer de 2019. La iniciativa consisteix a aplicar durant un mes mesures d’estalvi i eficiència energètica en els edificis participants i l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà a mesures contra la pobresa energètica.

A la Marató, que enguany celebra la 4a edició, hi participen un total de 126 edificis entre la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i 10 ajuntaments. El CAP La Marina, centre acreditat amb la certificació ambiental EMAS i gestionat per la Gerència Territorial de Barcelona de l’ICS, és el primer i l’únic centre de salut de Catalunya que hi participa.

En aquests 28 dies, s’aplicaran mesures per reduir el consum d’energia i d’aigua a més de conscienciar els professionals i les persones usuàries del centre. La intenció és que les mesures d’estalvi energètic com, per exemple, aquelles que estan relacionades amb el canvi d’hàbits, se segueixin aplicant la resta de l’any.

Primers resultats i mesures
Després d’una setmana, els primers resultats confirmen que s’ha aconseguit estalviar en els tres subministraments del CAP La Marina:

  • Estalvi d’aigua: 26,32%
  • Estalvi d’electricitat: 6,51%
  • Estalvi de gas: 100%

L’estalvi d’aigua i energia ha sigut possible gràcies a una sèrie de mesures que s’apliquen al funcionament habitual del centre i que implica la conscienciació tant de les persones que hi treballen com de les persones usuàries del CAP. Entre les diverses mesures s’hi troben les següents:

  • Revisió i instal·lació de difusors a les aixetes i, sistemes eficients de descàrrega d’aigua a les cisternes.
  • Ajust de la climatització.
  • Revisió i anul·lació de la il·luminació en espais innecessaris o amb excés de llum.
  • Col·locació d’adhesius de bones pràctiques en els punts de llum, aparells informàtics i aigua.
  • Revisió del tancament d’ordinadors, pantalles o impressores quan no es fan servir.
  • Tancament de l’aigua calenta.

Quan acabi febrer, es comptabilitzarà l’estalvi assolit tenint com a referència les dades de consums dels mesos de febrer dels darrers tres anys. El projecte escollit enguany per la Generalitat per destinar l’import estalviat són actuacions a edificis d’habitatge de titularitat pública, on es faran intervencions que facilitin l’estalvi energètic i la reducció final de factura, i s’estudiarà la implementació de sistemes de producció energètica solar (tèrmica o elèctrica) que siguin eficients i es puguin incorporar als habitatges de famílies que pateixin pobresa energètica.

La Marató de l’Estalvi Energètic 2018 va comptar amb la participació de 93 edificis de 10 ajuntaments i de la Diputació de Barcelona. Del total dels edificis participants es van assolir uns estalvis de:

  • 7,3% del consum elèctric (equivalent al consum energètic anual mitjà de 215 llars).
  • 12,5% del consum de gas (equivalents al consum anual mitjà de 715 llars).
  • 13,7% en el consum d’aigua (es van consumir 6,2 m3 menys).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.