Hauríem de revisar la nostra boca després de l’estiu?

CAP La Marina

L’arribada del període de vacances no ha de significar un canvi en la nostra salut bucal i periodontal. No obstant això, en la nostra experiència, observem amb freqüència que a la tornada de les vacances els nostres pacients han empitjorat la seva higiene dental amb la consegüent aparició d’inflamació a les genives, la recaiguda en el seu problema periodontal, així com altres trastorns bucodentals.

Sortim més, i és freqüent que mengem fora de casa, el que moltes vegades porta a saltar-se tasques quotidianes com rentar-se les dents després dels àpats.

Solem augmentar la ingesta de productes ensucrats, begudes carbonatades, greixos saturats, cafè, tabac o alcohol, que afavoreixen la proliferació de microorganismes nocius a la boca.

Després d’aquests dies d’excessos en què hem menjat entre hores pot augmentar el risc d’acumulació de placa bacteriana i un empitjorament en la salut gingival, en disminuir la freqüència del raspallat o bé perquè aquest no es realitza de la manera habitual. Tot i que no es tingui la possibilitat de raspallar després de cada menjar, el planejament de la nit és una cosa imprescindible, així com el raspallat després de l’esmorzar, podent ser més curt pel que fa a la higiene bucal al llarg del dia. Per això mateix, el raspallat abans d’anar a dormir hauria de realitzar de la manera més exhaustiva possible: durant 2 minuts i sempre acompanyat del fil dental i durant el dia sempre podem utilitzar el format petit de raspall i crema dental dissenyat per viatge.

Per als usuaris de fèrules d’ortodòncia i de relaxació: si sortiu de viatge no les oblideu a casa, doncs a la tornada pot succeir que ja no s’ajustin; a més, cal intentar de portar-les en la mesura del possible. No oblideu que les cures de la nostra boca durant l’estiu farà que no ens portem desagradables sorpreses a la tornada de les vacances.

 És molt important visitar el dentista. Ell valorarà els efectes que ha tingut l’estiu a les nostres dents i genives, i sabrà què fer per solucionar-ho.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.