La salut i la relació amb les deficiències en l’alimentació

Algunes vegades és difícil d’entendre que la nostra salut està quasi sempre lligada al que mengem i a com ho mengem. Si tenim carència d’alguns nutrients perquè l’alimentació que tenim no és variada i/o correcta podem tenir problemes de salut que no en sabem la causa i van des d’alteracions en el caràcter i problemes de la conducta que semblen no tenir relació amb esdeveniments externs fins a depressió, passant per la manca d’energia i agressivitat. En els nens pot provocar també hiperactivitat. Més corrents son les grips o refredats, problemes de pell i cabells i també alteracions menstruals i infertilitat.

Si tot i menjant bé, hi ha aliments pels que tenim intolerància o al·lèrgia, pot passar que ens produeixin asma o sinusitis en l’aparell respiratori; Restrenyiment, males digestions, inflor, colitis o colon irritable, en l’aparell digestiu. I a això, afegir-se migranyes, dolors articulars o èczemes.

Per si no en tenim prou, hi ha aliments que porten additius que ens poden provocar algun tipus d’intolerància, o fins i tot algunes al·lèrgies que creiem provocades per aliments, son, en realitat, degudes als colorants o conservant que porten.

Hem de pensar que som el que mengem i si volem estar sans i forts, hem de menjar equilibradament i anar en compte amb els aliments processats que segons la publicitat son extraordinari i imprescindibles per a la nostra salut; però en realitat el que fan és debilitar-la.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.