CONSELL ALS PACIENTS AMB TOS

A la consulta del metge de família és freqüent que els pacients amb tos hi vagin per a visitar-se. El perfil del pacient que consulta per tos aguda no sol tenir febre, la ha tingut en el seu inici i no ha estat molt elevada i la expectoració de moc a l’inici és blanca o groguenca per desaparèixer després. buy albion gold La principal molèstia és aquesta tos que persisteix durant dies o unes poques setmanes. Aquests pacients estan afectes de la patologia denominada BRONQUITIS AGUDA Què és la bronquitis aguda? La bronquitis és una inflamació dels tubs o conductes respiratoris (els conductes d’aire) anomenats bronquis, en els que es produeix un augment de la producció de mucositat i d’altres canvis. Encara que existeixen varis tipus diferents de bronquitis, els dos més comuns son la bronquitis aguda i la bronquitis crònica. albion gold Quina és la causa de la bronquitis aguda? Generalment la causa de la bronquitis aguda és un agent infecciós, com les bactèries o els virus. albion silver També pot tenir el seu origen en algun agent físic o químic: el fum del tabac sobre tot i pólvores, al·lèrgens, vapors forts o productes químics de neteja. La bronquitis aguda sol ser una malaltia lleu, de resolució espontània, que es cura completament i en la que els bronquis recuperen la seva funció normal. cheap albion silver La bronquitis aguda pot aparèixer després d’un refredat comú. buy albion silver Pot ser greu en pacients amb malalties pulmonars o cardíaques. buy albion gold La pneumònia és una complicació que pot aparèixer després de la bronquitis però és molt poc freqüent. bronquitis2 Quins son els símptomes de la bronquitis aguda? A continuació, s’enumeren els símptomes més comuns de la bronquitis aguda. En canvi, cada individu pot experimentar-los d’una forma diferent. cheap albion gold Els símptomes poden incloure els següents:

  • Degoteig nasal.
  • Malestar general.
  • Febrícula.
  • Dolores dels músculs, esquena.
  • Dolor de gola.
  • Al principio, tos seca i sense moco.
  • Després tos amb abundants flegmes.

Cóm es diagnostica la bronquitis aguda? La bronquitis aguda es diagnostica usualment realitzant una historia mèdica i una exploració física. No precisa cap altre proba mèdica. Quin és el tractament de la bronquitis aguda? El tractament específic per a la bronquitis aguda serà determinat per el seu metge basant-se en el següent:

  • La seva edat, el seu estat general de salut i la seva historia mèdica.
  • La seva tolerància a determinats medicaments.
  • Les seves expectatives per a la trajectòria de la malaltia.
  • La seva opinió o preferència.

En la majoria dels casos, no és necessari prendre antibiòtics per tractar la bronquitis aguda, ja que la majoria de les infecciones son causades per virus. Fins i tot les persones que han tingut tos durant més de vuit ó deu dies, generalment no necessiten antibiòtics. El tractament serveix en la major part per alleujar els símptomes, i pot incloure el següent:

  • Analgèsics, com per exemple el paracetamol, per a la febre i el malestar.
  • Medicaments contra la tos si és molt intensa i molesta.
  • Consum de líquids.

En la majoria dels casos no és convenient prendre antihistamínics, ja que assequen les secrecions i poden empitjorar la tos. cheap albion gold   Els símptomes de la bronquitis aguda poden assemblar-se als d’altres condiciones o problemes mèdics.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.