El terreny és el que importa

foto-columnaEsther Pardo i Gimeno. Naturòpata // Quan un vol fer una casa, necessita un bon terreny, que no sigui fangós i que no tingui roques que impedeixin posar els fonaments ben segurs.
Quan un vol plantar flors o tomàquets, blat o qualsevol altre cosa, necessita que la terra on ho faci sigui l’adequada, que el terreny sigui bo per assegurar-se de que creixeran.
I no creixen els bolets a la tardor si no hi ha hagut un estiu primer calorós i després mullat.
Quan un vol tenir una bona salut, ha de tenir cura del terreny, en aquest cas, el nostre cos i la nostra ment. Sempre la prevenció és el millor. Si tenim molta cura del que mengem, el que bevem i el tipus de vida que hem triat portar, serà difícil que ens atrapin desprevinguts els virus o els bacteris. Però hem de tenir en compte de no baixar la guàrdia perquè aprofiten un corrent d’aire per entrar dins el nostre cos. És llavors on podem veure si la nostre salut ha esta plantada en bon terreny. On hi és ella, no hi caben intrusos. Si ho fem així no necessitarem cap ajuda externa per fer-los fora. Les nostres defenses estaran en perfecta forma.
Tot això ve perquè comença el fred i amb ell tota una campanya de la por a posar-se malalt. Anuncis amb mocs, ulls plorosos, esternuts. Fotografies que ens esperen al transport públic amb persones malaltes i campanyes als mitjans de comunicació que no ens expliquen la prevenció sinó els productes que hem de comprar quan ja tenim dins un enemic que no  podem veure, i el que haurem de fer llavors.
Hem de ser conscients de que la salut és cosa de cada un. Costa una mica de sacrifici però val la pena.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.