Xavier Alfaro, nou intendent dels Mossos de Sants Montjuïc

Ahir el Regidor del districte de Sants Montjuïc ja va avançar en una entrevista al Portes Obertes de la Marina FM que Ramòn Tomàs Rodríguez, els fins ara intendent de la policia Catalana al districte, ja no ocupava aquest càrrec. Rodríguez dirigia els Mossos d’Esquadra de Sants Montjuïc des de finals de l’any 2012 i fins a setembre d’aquest any. Des d’aleshores, el càrrec recau sobre Xavier Alfaro.  La seva gestió al capdavant del cos es recordarà pels seus èxits, com la lluita contra el tràfic de drogues als barris de La Marina o el Poble Sec, però també per ombres, com la criticada actuació dels Mossos d’Esquadra durant el desallotjament de Can Vies.

Segons ha pogut saber La Marina Digital, el regidor del districte, va dinar amb Xavier Alfaro, el nou intendent a principis d’aquesta setmana. Alfaro prové de dirigit l’Àrea Policia Bàsica de Mollèt del Vallès, que dona servei als municipis del sud del Vallès occidental. Ara per ara desconeixem les prioritats del nou intendent, ja que des de la comissaria de Sants Montjuïc, ni tan sols s’ha volgut facilitar el seu nom, que hem conegut a través del departament de premsa d’una altra comissaria de la policia catalana.

XAVIER ALFARO: CURRÍCULUM

Alfaro té 55 anys i és nascut a Barcelona. Fa més de trenta anys que és mosso d’esquadra perquè va accedir al cos amb la primera promoció que es va fer l’any 1983. Abans d’arribar a Sants Montjuïc, va estar a Mollet, anteriorment havia estat el cap de l’Àrea de Coordinació i Suport de la Prefectura de Policia, càrrec que ocupava des de l’any 2012. Abans havia tingut altres responsabilitats al cos: des del 2008 fins al 2012 va ser cap de l’Àrea de Planificació i Recursos Generals, de 1999 a 2008 va ser cap de l’Àrea de Planificació i Desplegament del cos.

Pel que fa a la formació, Alfaro és diplomat en Arquitectura Tècnica (1981). A més, va fer un curs superior de gestió i dret de la seguretat privada a la Universitat Autònoma de Barcelona, un postgrau superior de direcció i gestió de la seguretat pública a la Universitat Oberta de Catalunya, un curs superior de direcció i coordinació de la seguretat pública a l’Institut Ortega y Gasset (2008), i un màster en gestió de seguretat, crisis i emergències a la Universitat Rey Juan Carlos, de Madrid (2010).

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.