Jaume Collboni i Salvador Illa fan una passejada per la Marina

"La Marina simbolitza la Barcelona que es fa a si mateixa"

Salvador Illa i Jaume Collboni durant la seva visita a la Marina

En una mostra de com d’ajustada serà la cursa electoral per Barcelona, tots els partits comencen a deixar-se veure més sovint pels barris de la ciutat. El dissabte 28 de gener era el torn dels candidats socialistes Jaume Collboni i Salvador Illa. Visitaven la Marina com a tret de sortida de les prop de 200 visites de proximitat que van anunciar que faran durant aquests mesos de campanya.

Després d’un esmorzar de feina a la Granja Elena, van parlar amb comerciants del barri, amb paradistes del Mercat, i també amb diferents veïns que els traslladaven les seves inquietuds. A les 11.30 del matí es dirigien als mitjans de comunicació, citats a la plaça de la Marina, per explicar l’eix i la tònica que tindrà el PSC de Barcelona durant la campanya “volem parlar de prop, escoltar i fer èmfasi en la proximitat que ens caracteritza”, deia Collboni.

Els socialistes així deixen clar que batallaran les places històricament més fidels que han tingut, una de les quals els barris de la Marina. Durant la roda de premsa, el candidat va destacar la bona valoració que feien els comerciants dels ajuts Bonus Consum, un programa, impulsat des de les àrees que governaven els socialistes a l’Ajuntament i que potenciava la compra de proximitat durant els mesos posteriors a la pandèmia. Els candidats també van tenir paraules de reconeixement pels comerciants, conscients de les dificultats que passa el sector amb l’encariment de preus, de fet, es van comprometre a recuperar els Bonus Consum.

“La Marina és un barri que, com altres barris de Barcelona, simbolitza la Barcelona que es fa a si mateixa, un barri treballador, lluitador i resistent a tots els moments complicats pels quals ha passat la ciutat durant els darrers anys”, comentava Collboni, i destacava la trobada amb veïns, veïnes i comerciants, celebrada el passat 18 d’octubre a la Sala Pepita Casanellas. Un acte “d’escolta” que va comptar amb la participació de més d’un centenar d’assistents. Sobre la passejada pel barri Salvador Illa afegia “He vist vitalitat i una actitud positiva”.

L’anomenat cinturó vermell va encimbellar BEC a l’alcaldia i durant l’època més àlgida del procés va afavorir Ciutadans. Les últimes eleccions ERC havia crescut en tota l’àrea i en menor mesura, també VOX. De totes maneres, els vermells no han perdut el seu nucli dur i les passades eleccions a la Marina van obtenir el 26,4% dels vots, seguits de Barcelona En Comú, amb un 24,1%. En una cursa molt oberta caldrà veure si aquesta dinàmica es manté o si s’obre una de nova.

 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.