Seguretat, incivisme, neteja i projectes urbans, les principals demandes de les entitats veïnals al regidor del Districte

Dimarts 19 es va celebrar l’última de les reunions entre el veïnat i els partits polítics que han organitzat la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants i l’AMCL. Aquest cop la reunió va comptar amb la presència del regidor del districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, representant a Barcelona en Comú.

El regidor iniciava la reunió manifestant la seva satisfacció “perquè portem bones notícies, però primer m’agradaria escoltar les vostres peticions”.

Des de l’organització es va fer entrega d’un seguit de demandes, que s’ha fet arribar a cadascun dels partits participants en les respectives reunions, aquest, però incloïa les darreres demandes com l’endarreriment en les obres de la vorera al Polvorí, la manca de contenidors a Mare de Déu de Port (entre carrer de Sant Eloi i el carrer Encuny) o l’aparició de plagues de rates i paneroles, entre altres.

Una de les queixes que va centrar la reunió va ser la falta de Guàrdia Urbana i agents cívics que actuïn al territori per evitar robatoris, botellades i altres infraccions com la circulació per vorera de patinets i bicicletes. El regidor va informar que d’aquí a final de mandat “s’incorporaran 600 nous agents, gran part dels quals aniran destinats al districte de Sants-Montjuïc”, tot i l’anunci els veïns es van mostrar escèptics de la mesura i reclamen que es compleixi amb la promesa d’una policia de barri amb recursos i eficient.

Un altre dels temes entorn dels quals va girar la reunió, van ser les reclamacions històriques de reforma del passeig de la Zona Franca i de la construcció de la piscina municipal.

Aquest darrer ja té en marxa l’avantprojecte i el regidor va aclarir que “primer es necessitaran gairebé dos anys de fer papers perquè el projecte no existia i s’ha de partir de zero, per tant com a molt podrem projectar les obres”. Els veïns temen que, un cop passades les eleccions, la construcció es quedi en l’aire.

Pel que fa a la renovació del passeig, el regidor va assegurar que tindran només el projecte perquè “s’ha de fer encara molta feina per pensar entre tots com volem que sigui el passeig, un debat en què també han de participar La Fira i altres actors del territori” però va insistir que “nosaltres també creiem que el passeig ha de ser més amable amb als veïns”.

També es va parlar, entre més, del carril bici, la possible connexió del passeig de la Zona Franca amb les Drassanes en un futur pròxim, o de la propera arribada d’entitats com la fundació Pere Tarrés o la Creu Roja a la zona de la Marina del Prat Vermell, que comportarà també la d’una universitat i una nova biblioteca al barri.

Els veïns i veïnes van sortir de la reunió amb la satisfacció de tenir aquest espai on poder traslladar directament les seves demandes i ser escoltats, però amb certs dubtes sobre si algunes de les promeses s’acabaran acomplint i si les solucions proposades tindran efectes reals sobre les problemàtiques exposades.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.