Entitats i Juntaires enfilen propostes i visions per La Marina

El passat dimarts, Elsa Artadi, regidora de l’Ajuntament per Junts per Catalunya, visitava el barri en una reunió amb representants de les diverses entitats i associacions de La Marina a l’Associació de Veïns de Can Clos. Aquesta és la tercera reunió organitzada dins de la iniciativa de la Coordinadora d’Associacions de Veïns i Comerciants i l’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL), per fer arribar als representants polítics dels diferents partits les demandes, queixes i propostes veïnals. A la reunió també havia d’assistir la presidenta de la Mesa del Districte, Neus Munté, que es va disculpar per un motiu d’agenda.

Durant la reunió li han presentat a la regidora el dossier complet, que inclou les velles reivindicacions per recuperar una piscina pública a La Marina, convertir el passeig de la Zona Franca en un bulevard o la d’intervenir per millorar els indicadors socials al barri del Polvorí. També han sorgit de noves, com la d’evitar que s’emportin els animals de la Masia de Can Mestres, intenció municipal que els veïns han conegut aquesta mateixa setmana i que la brama popular atribueix a la manca de personal per atendre’ls després que ja no se n’ocupen els voluntaris. 

Artadi ha informat que al seu partit ja en coneixien algunes, “hi hem començat a treballar i seguirem treballant-hi. Altres, com la de Can Mestres, ens hi posarem amb urgència per mirar d’evitar la retirada dels animals, que són un atractiu del barri”.

Una altra de les problemàtiques que demanen resposta urgent és la millora de l’actuació polícial, en concret de la Guàrdia Urbana, contra les botellades que s’organitzen darrerament als parcs i jardins del barri. Abdó Florencio, president de la Coordinadora, explicava que “quan els veïns truquen els hi diuen que no hi ha prou efectius i que no poden fer-hi res”.

Artadi va lamentar la situació “l’origen de la qual és que amb la Covid no s’han pogut fer els exàmens de les noves convocatòries de policia local, ara estan començant a sortir i estem collant fort perquè és faci ràpid”.

Tot seguit del dossier, els representants de les entitats a la reunió han pogut afegir-hi els seus punts de vista i propostes.

Manel Coronado, de l’Associació de veïns de Cases Barates, i Laura Julibert, de l’Associació de Comerciants, han destacat la necessitat de millorar les relacions entre el barri i el Port de Barcelona, creant per exemple una escola professional dirigida a cobrir les necessitats laborals del port amb perfils especialitzats, o d’incorporar aquest cursos a l’institut La Mercè. Un altre veí, Emilio Hermias, ha proposat la creació d’un consorci de La Marina o una entitat amb prou capacitat per coordinar-se amb les diverses administracions que la rodegen, com ara el Port, el Consorci o La Fira, entre altres.

Elsa Artadi ha comentat que a Junts per Catalunya ja hi estan al cas: “la nostra proposta al Port i altres grans entitats és que siguin bons veïns i s’obrin al barri: ja no pot ser que tinguem grans actius donant-li l’esquena”. A més, va agafar amb curiositat la proposta de l’Emilio: “potser la fórmula no seria un consorci però la proposta és interessant i mirarem de veure com es pot dur a terme”. I sobre la transformació del barri de La Marina del Prat Vermell, l’Artadi opina que “tenim una zona crucial en ple desenvolupament, i ho repensem tot o perdrem una oportunitat molt important”.

Per altra banda també s’ha destacat la necessitat que des de l’Ajuntament es doni un suport real a les associacions i entitats que ajuden al barri. Rosalia Fernan, presidenta de l’Associació de Can Clos lamentava la manca d’atenció de les administracions: “jo demano als que esteu a dalt, com és el teu cas, Elsa, que ajudeu als que ajuden, perquè de vegades sembla que no entenguem que és la suma de tots la que ens fa imbatibles”, i l’Artadi ha coincidit en el fet que cal apostar per donar suport als que actuen al territori.

Elsa Artadi ha pres nota de totes les peticions i en nom del grup de Junts per Catalunya s’ha compromès a donar resposta com abans millor. “Treballarem en dos nivells: aquells problemes que són comuns a molts altres barris, des de Junts plantegem iniciatives que aglutinin els barris per fer més força i resoldre’ls. I pels temes concrets de barri, volem mantenir el contacte i seguir treballant amb les entitats i associacions de La Marina”.

En acabada la visita, els veïns i veïnes valoraven positivament l’actitud d’escoltar la gent que treballa als territoris i la predisposició a treballar-hi plegats que ha mostrat la representant juntaire. Això sí, conscients que les properes eleccions són a tocar d’aquí a dos anys, totes les bandes s’han compromès a sumar voluntats i treballar on sigui que els toqui fer feina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.