Munté, Artadi i Cuevillas (JxCat) aterren al districte i prometen reformes a La Marina

La Plaça de Sants durant el míting de JxCat.

Text: Victor Recacha

El districte de Sants-Montjuïc va convertir-se la tarda d’ahir, dimarts 14, en l’escenari d’un dels actes de campanya de Junts per Catalunya de cara a les eleccions municipals que se celebraran en menys de dues setmanes. Membres de la plana major de la formació política van venir a la Plaça de Sants per a explicar “el programa pel canvi” per a la ciutat i el districte.

Acte de campanya en marxa a la Plaça de Sants.

No hi van faltar les exconselleres Elsa Artadi i Neus Munté, número 2 i 3 respectivament de la llista Junts que encapçala l’exconseller empresonat Quim Forn a Barcelona. Una candidatura que porta com a lema “Creiem en Barcelona”. També hi van ser Jaume Alonso-Cuevillas, recentment elegit diputat al Congrés, a més de Jordi MartíGeorgina Lázaro, regidor a l’Ajuntament i consellera de districte del Grup Municipal Demòcrata i jurista que encapçala el cartell de JxCat a Sants-Montjuïc, respectivament. 

L’exvicepresidenta Neus Munté ahir en la seva intervenció.

L’aposta de la formació puigdemontista per al districte inclou diverses reformes i transformacions al barri de La Marina de Port. Posen el focus en la llargament esperada reforma del Passeig de la Zona Franca, que farien arribar “fins al mar” i “amb un carril bici incorporat”. Es tracta d’un projecte ambiciós que només veuen executable “a mig termini” i de manera coordinada amb el Port i el Consorci de la Zona Franca. Amb la mirada fixada en “recuperar els orígens d’un barri de pescadors”, aquesta sortida al mar podria arribar també al Far del Llobregat.

Jaume Alonso-Cuevillas ahir a la Plaça de Sants.

També celebren l’arribada de la Línia 10 del metro al barri després de 40 anys d’espera i aposten per la connexió de la Línia 2, un projecte que ve de llarg. Ja al 1971 es va planejar que la línia lila arribés a la Zona Franca. Una obra de 500 milions d’euros que encara avui es troba en projecte. Està previst un túnel que atravessi Montjuïc per a arribar fins a Parc Logístic, amb 6 noves estacions i connexions a la L3, L9 i L10 (a Foc). A més, es comprometen a construir una piscina al poliesportiu del Carrer Energia i a connectar La Marina amb Ciutat Vella a través d’un bus pel litoral.

Mapa cronològic de la L2 amb les extensions projectades.

Pel que fa a La Marina del Prat Vermell, consideren que serà una de les noves centralitats de la ciutat amb l’arribada de departaments de la Generalitat i per tant volen impulsar “la construcció del nou barri”, incloent l’obertura de l’estació Motors (L10) i el parc central. També prometen construir-hi habitatge públic, obrir una nova escola bressol al barri i un “corredor cívic”, ampliant la Ronda del Litoral, per a “connectar caminant La Marina del Prat Vermell amb el Poble-sec”.

Imatge virtual del projecte de parc central de La Marina del Prat Vermell, ‘el nou pulmó verd de Barcelona’.

A l’acte de campanya, la consellera de districte Georgina Lázaro també va assegurar que “aquests propers anys han de servir perquè Sants-Montjuïc torni a agafar embranzida i mantingui el lideratge social”.

Georgina Lázaro fent campanya a Sants.

Per la seva banda, Elsa Artadi va ressaltar en la seva intervenció la problemàtica de l’habitatge, enfocant al fet que “al districte és on més ha pujat el lloguer”. Va abordar també la necessitat d’“obrir el barri” tant al mar com a la muntanya i treballar amb el teixit associatiu per a aprofitar la “gran riquesa de la ciutat”. Va voler recordar Quim Forn, denunciant que l’hi havien impedit fer una roda de premsa des de la presó.

Els Artadi amb Alonso-Cuevillas.

Finalment, Neus Munté va carregar fort contra el govern de l’alcaldessa Ada Colau: “Estem governats per una gent que no ha pogut, no ha sabut i no ha volgut fer res”. Al seu parer, des de l’executiu municipal “no han volgut escoltar la gent, el gran teixit associatiu del districte, que tenen moltes propostes”. “Ni tan sols han fet res amb les seves banderes, com era l’habitatge”, va sentenciar durant el seu discurs a l’acte.

Neus Munté front a una imatge de Quim Forn.

A la propera edició impresa del diari La Marina de juny, que inclourà una cobertura post-eleccions, analitzarem les propostes per als barris de La Marina de la resta de les principals formacions polítiques en l’àmbit municipal a Barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.