Ada Colau: “Ara calen fets, no paraules”

Aquesta tarda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha fet una compareixença, primer en català i després en castellà, a la Galeria Gòtica de l’Ajuntament de Barcelona per explicar el seu posicionament sobre la situació política a Catalunya amb una declaració institucional.

Per començar, ha declarat que actualment vivim moments complexos tant per Catalunya com per Espanya, esdevenint la crisi institucional més greu des de l’establiment de la democràcia. Ha volgut expressar que totes les formes de manifestació que han tingut lloc durant aquestes setmanes “són legítimes expressions de la diversitat dins del país i han de ser escoltades”.

L’alcaldessa ha volgut fer un esment a part sobre l’1 d’octubre, i l’ha definit com “un abans i un després dins la política catalana, tant per la seva magnitud, amb més de dos milions de persones mobilitzades en un moment de repressió policial, com per la seva transcendència a escala nacional i internacional”. Ha volgut deixar clar que el referèndum va ser un acte de sobirania popular que “marca l’esgotament del model autonòmic a Catalunya, i la necessitat d’avançar conjuntament cap a nous escenaris d’autogovern”.

Colau s’ha dirigit al cap de govern de Catalunya, Carles Puigdemont, i al cap de govern d’Espanya, Mariano Rajoy. A Puigdemont ha volgut dir-li que, conscient que el bloqueig actual ha estat i és causat per l’immobilisme del govern de l’estat, els resultats de l’1 d’octubre no poden ser un aval per proclamar la independència, ja que podem posar en perill la cohesió social i les institucions catalanes. Demana aprofitar l’oportunitat a dialogar que s’ha obert gràcies al referèndum. A Rajoy li ha demanat de forma clara i concisa que descarti aplicar el 155 i, també, “que reverteixi de manera immediata la intervenció actual de les institucions catalanes i que retiri els efectius policials desplaçats de forma extraordinària a Catalunya”, ja que per obrir un espai de diàleg cal recuperar la normalitat institucional.

També ha volgut dirigir-se al principal grup d’oposició del Congrés de Diputats, el Partit Socialista Espanyol, celebrant que en els darrers dies hagin parlat de diàleg, però remarca que “ara calen fets, no paraules”.

Per acabar, ha volgut dirigir-se com a alcaldessa de Barcelona als seus ciutadans. Colau expressa que li consta que hi ha ciutadans preocupats i tristos, i els anima dient que Barcelona “és una ciutat de pau i diàleg que, al llarg de la història, ha sabut enfrontar moments molt difícils i se n’ha sortit, i aquesta vegada tornarà a ser així”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.