L’Ajuntament destina un milió d’euros a escoles per a la compra de llibres i material didàctic i informàtic

Des del govern municipal de Barcelona se segueix apostant per afavorir els sectors amb majors dificultats econòmiques en el dia a dia. Per aquesta raó, l’Ajuntament ha anunciat avui que destinarà una partida de 1.095.133 euros a escoles i instituts públics de tots els districtes per donar suport a la compra de llibres, material didàctic i informàtic. El pressupost s’adreça a aquells centres que tenen organitzat un sistema de préstec o de reutilització de llibres de text, així com a donar suport a la compra de material informàtic en aquells que ja no n’utilitzen. L’objectiu és garantir l’accés als materials didàctics a aquelles famílies que no en poden disposar per motius econòmics.

Els centres ja han rebut aquesta partida, a la qual cal sumar també la dotació de 314.440 euros que la Generalitat destina a aquesta finalitat a través del Consorci d’Educació de Barcelona.

La quantitat varia segons el centre. Des de les institucions, s’ha volgut prioritzar aquells que han assumit grups addicionals i els que tenen un major índex de complexitat, segons els barems del Departament d’Ensenyament. Aquesta complexitat és el resultat de l’alt percentatge de progenitors o tutors en situació d’atur, del baix nivell formatiu o perceptors de la renda mínima d’inserció i de la proporció d’alumnes nouvinguts o amb necessitats educatives especials.

El Districte de Sants-Montjuïc és el tercer de la ciutat que més diners rebrà per a la compra de llibres i material didàctic i informàtic. A continuació us deixem la partida que destina l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya per districte i el nombre de centres que s’hi veuran afavorits per aquesta iniciativa.

Aportació Ajuntament i Generalitat

Dades publicades per l’Ajuntament de Barcelona

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.