La Taula d’Esports s’implica amb les famílies i s’omple de nous projectes per començar el 2015

L’Òrgan que vehicula la pràctica esportiva als nostres barris impulsa la col·laboració amb la TIAF (Taula d’Infància, Adolescència i Famílies) i posa en marxa noves propostes, algunes de les quals poden veure la llum en breu.


La Taula d’Esports és el projecte gestionat des de la Unió d’Entitats de la Marina que ja compta amb dos anys i mig de vida. Dins hi ha una desena de clubs i entitats adherides, que es reuneixen periòdicament entre elles i també, amb menys periodicitat, amb les autoritats del districte de Sants-Montjuïc. La seva idea és el foment de l’esport com una manera de guanyar qualitat de vida i evitar la marginació sobretot dels més joves. En la Marina del mes de juliol ja en vam parlar per desglossar-ne els detalls i les parts. Ara ho tornem a fer per veure quins passos s’han seguit i en què s’ha pogut avançar.

Quedava pendent d’acotar més el terreny d’actuació, cosa que s’ha fet, no mitjançant un reglament, però si seguint un guió no escrit que mica en mica va donant els seus fruits. Unes pautes que bàsicament es dirigeixen a un treball no visible però primordial, que és el de crear una xarxa de comunicació i col·laboració entre totes les persones que es dediquen a l’esport a La Marina. Tot plegat per difondre’n la seva pràctica a través d’activitats, publicitat i crides diverses. Quedava també pendent un programa d’acostament de diversos esports a les escoles, que encara no s’ha concretat però que ja compta amb la col·laboració de diversos centres. Amb la finalitat que dins la mateixa assignatura d’educació física, o com a activitat extraescolar, els diversos clubs que formen la Taula (Marina Bikes, Associació Bushin Ninki Ryu, BUC, Club Beisbol Barcelona, etc) puguin anar a oferir classes o sessions per fer descobrir la seva pràctica. Quedava pendents noves línies d’actuació que ara es concreten amb mirar d’arribar a més clubs (natació, per exemple, que encara no hi ha entrat), i també en activitats concretes, alguna de les quals en què s’està treballant es pot fer realitat en els propers mesos. Qualsevol novetat esperem publicar-la a la Marina de febrer o com a molt tard la de març.

De moment, i en la línia sobretot d’entendre l’esport com una eina educativa més, o potser millor dit, com una eina educativa fonamental, la Taula ja va organitzar el mes de novembre una jornada d’activitats amb mostres d’esports diversos per als mes joves. Una Joranda, que ja s’havia celebrat el 2013, en col·laboració amb la TIAF, la Taula d’Infància, Adolescència i Famílies, existent en diversos barris i districtes i també a La Marina. La TIAF vetlla pels infants, pels joves i per les famílies, sobretot aquelles que pateixen risc d’exclusió social o viuen ja en condicions precàries i immerses en la pobresa, que és econòmica però també és social, cultural i educativa. La col·laboració amb aquesta nova eina municipal és cada vegada més forta i ja es pensen noves accions i propostes en comú.

D’idees n’hi ha moltes i plouen constantment, mai no en faltaran. El que mancava era consolidar un entramat de treball que ara ja està a ple rendiment. Un entramat que posa en contacte professionals i aficionats, clubs i esportistes, entitats i polítics. Un entramat del qual s’ha desvinculat la Unió Esportiva de Sants, simplement per qüestions de zona, perquè a Sants també hi ha una taula d’esports. Però que segueix introduint novetats, com la incorporació del Club Gimnàstic Barcelona, de Sants. A banda d’accions concretes, i per al ple rendiment i funcionament de l’engranatge, potser caldria acabar de posar-se d’acord amb els diversos gestors d’infraestructures per no retardar ni dificultar qualsevol acte o activitat a l’aire lliure. L’esport no és només diversió i lleure, l’esport és salut, cultura, educació, socialització i qualitat de vida. Si defensem aquest model de societat, cal que tots cedim en el benefici comú. L’Àrbitre, o l’organitzador de joc segons com ho veiem, ja el tenim, i és aquesta Taula d’Esports, amb seu i origen a la Unió d’Entitats de la Marina, al Carrer Mare de Déu de Port 365, dins el Parc de Can Sabaté.

Fotografia: Dani Fernández

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.