Campus infantils i ser monitor de futbol a temperatures rècords

Infants del UE Sants amb un monitor.


L’estiu ha començat, i amb ell l’arribada dels campus infantils, tot i les temperatures de rècord aquests dies. La Marina compta amb espais per a què els més petits, i no tan petits, puguin gaudir d’un estiu emblemàtic; ple d’aprenentatge i diversió.

El campus del Sants es troba a la seva darrera setmana. Aquest any se situen a Pau Negre, arran de les reformes que s’estan duent a terme en els camps de futbol del barri.

L’Aitor Solis porta 8 anys al Sants, no només com a jugador, també és entrenador i monitor. Ell ens ha explicat com està vivint l’experiència aquest estiu, a més ens ha relatat com és el darrer dia d’un monitor d’esplai.

Com se sent ser monitor del teu equip de futbol? Què és el que més t’agrada?

M’agrada molt ser monitor perquè puc ajudar als petits a què aprenguin coses noves d’una forma dinàmica. Els agrada el futbol i aquí, en aquest campus, tenen la possibilitat d’aprendre aquest esport amb rialles per mig. Reconec que amb ells em torno un nen petit jo també. Tots plegats gaudim!

Com han anat les inscripcions enguany?

Aquest any hi ha hagut un descens considerable. La Bàscula està millorant la seva gespa, per això no hem pogut fer el campus allà. A més, els altres dos camps de futbol del barri es troben ocupats. Aquest motiu ens han portat a ubicar-nos, per primer any, a Pau Negre. Això ha fet que moltes famílies no hagin volgut inscriure els seus fills amb nosaltres perquè estem fent futbol en camps d’hoquei.

Però, també, i sota la meva concepció, crec que fets com ara la guerra entre Rússia i Ucraïna, que ha tingut com a conseqüència una gran inflació, ha determinat que moltes famílies no es puguin permetre pagar un campus d’estiu. I és lògic.

Quins són els punts més forts del campus del Sants?

Tot l’equip acaba sempre molt content amb el desenvolupament dels nens i nenes durant l’estiu. S’ho passen d’allò més bé. A més, s’observen grans millores en tots.
Intentem motivar-los i els incentivem la competitivitat sana, a més del treball en equip… Els dijous, per exemple, fem jocs d’acord amb els jocs olímpics. Els divendres fem mundials de futbol. Quan acaba el dia els donem un petit detall, els hi agrada molt.

Com és un dia treballant com a monitor?

No és tan fàcil com sembla. Estar cada dia de 10 del matí a 17 de la tarda al sol, i tenint sempre mil ulls amb els infants és difícil. Enguany, amb la calor que fa està sent força difícil. Però quan acaba el dia i veus que tothom ha acabat amb un ”m’ho he passat molt bé avui” ens adonem que val molt la pena. Estic feliç de ser monitor del Sants, de debò.

Hi ha cada cop més nenes en els campus de futbol. Enguany també?

El futbol femení ha fet un gir que l’ha fet impulsar cap endavant. Actualment, representen el 20%, fet que abans no es donava. Des del Sants ens sentim molt orgullosos de veure que cada cop més noies s’integren en el nostre equip i estem segur que aquesta xifra augmentarà. Les noies han arribat per quedar-s’hi al futbol i ho celebrem.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.