Torna el ciclisme al Districte de Sants-Montjuïc

Albert Aguilar

Amb l’única matinal ciclista que es disputa a la ciutat de Barcelona i cada any té lloc a Sants-Montjuïc a l’inici de la primavera

El Club Ciclista Catalunya-Barcelona celebra el seu 76è aniversari i com cada any organitza la seva Matinal Ciclista al Districte. L’edició d’enguany tindrà lloc el 20 de març a la carretera de Sants.

Aquesta és l’única matinal ciclista que es disputa a la ciutat de Barcelona i cada any té lloc a Sants-Montjuïc a l’inici de la primavera. Té una durada aproximada de sis hores (entre quarts de 9 i quarts de 15). Els participants competeixen per grups d’edats i gènere en 6 categories que abasten dels 15 als 39 anys. L’edició de l’any passat es va celebrar als carrers Avinguda Maria Cristina i Rius i Taulet i va aplegar a més de 400 ciclistes.

El Club Ciclista Catalunya-Barcelona va néixer al districte de Sants-Montjuïc l’any 1946 i, després de més de dues dècades consecutives, l’equip va haver de plegar per motius econòmics. L’any 2016, va reaparèixer de la mà d’un exdirector de la Volta Ciclista a Catalunya, Josep Beltran i Llaveria. Aquesta nova etapa de l’entitat ha estat marcada principalment per la creació d’una escola de ciclisme per nens i nenes d’entre 5 i 16 anys i per l’organització de la Volta Ciclista al Penedès.

El 21 de març, tot just un dia després de celebrada la Matinal Ciclista al barri, es donarà sortida a la Volta Ciclista a Catalunya. La competició catalana de ciclisme per excel·lència té també una part del seu recorregut als carrers del Districte. Com cada any, l’última etapa de la Volta se celebra en un circuit amb sis pujades al cim de Montjuïc. Serà així com els fanàtics i curiosos podran veure de ben a prop les estrelles del circuit professional, el proper 27 de març.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.