El Govern ofereix ajudes a l’esport català

L’INDESCAT ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l’esport són insuficients i no cobreixen ni de bon tros les pèrdues

El Govern ha aprovat aquest mes de novembre un Decret llei que habilita el Consell Català de l’Esport per atorgar ajuts extraordinaris i d’emergència per valor de 25 milions d’euros per fer front al tancament al públic de les instal·lacions esportives a Catalunya.

Es tracta d’un decret llei validat pel Consell Executiu que atorga 13,38 milions als municipis, 6,28 milions a les comarques catalanes i 287.048 euros a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), ja que el Barcelonès no rebrà ajuda comarcal. Poden optar a aquests ajuts les persones titulars de la gestió d’instal·lacions esportives a Catalunya, tant entitats esportives (clubs, federacions i consells esportius) com empreses del sector, principalment gimnasos. 

El Decret llei també crea el Fons extraordinari addicional 2020 per als ens locals dotat amb 20 milions d’euros. Es podran beneficiar d’aquest fons els ens locals, els ajuntaments, els consells comarcals, l’Àrea Metropolitana de Barcelona per l’àmbit del Barcelonès i les entitats municipals descentralitzades.

Malgrat els ajuts anunciats, segons l’Agència Catalana de Notícies (ACN) Barcelona, el clúster del sector empresarial esportiu, INDESCAT, ha denunciat que els ajuts anunciats pel Govern al sector de l’esport són insuficients i “no cobreixen ni de bon tros les pèrdues”. Les ajudes només es destinen a equipaments esportius (que representen un 29% de la indústria) de manera que el 71% d’empreses en queda exclosa. En aquest sentit, han reclamat uns ajuts que incloguin la totalitat del sector i que cobreixin com a mínim el 75% de la facturació perduda.

Segons dades proporcionades pel propi sector empresarial esportiu, el conjunt de la indústria esportiva ha deixat de facturar 272 milions d’euros, per tant les ajudes del govern no signifiquen ni un 10% dels diners que s’han perdut. 

Destacat: el conjunt de la indústria esportiva ha deixat de facturar 272 milions d’euros durant la pandèmia.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.