Ney Briones, nou president del Club Atlètic Ibèria: “Tenim un projecte renovat pel club”

El nou president del Club Atlètic Ibèria, Ney Briones, ha visitat les instal·lacions del diari i ens ha explicat el projecte renovat que té pel club

Qui és en Ney Briones?

És un metge de família. Treballa a Barcelona i Maresme i és d’origen equatorià. Sempre m’ha agradat el tema del voluntariat. A més de president del Club Atlètic Ibèria, sóc president de l’Associació Aise. Sempre m’he dedicat a la cooperació internacional i he fet tots els estudis com a preparador de futbol. És a dir, que estic vinculat en cos, ànima i ment al futbol i en la cooperació amb les persones.

Com definiries el Club Atlètic Ibèria?

El Club Atlètic Ibèria és un club històric de la ciutat de Barcelona. Va ser creat en 1939, després de la guerra civil. Va tenir una època molt gloriosa durant moltíssims anys, però hem vingut a menys en els últims anys. Ara amb aquesta nova junta directiva, amb aquest nou grup de persones, volem a poc a poc anar recuperant aquest espai que hem deixat en el passat.

Quins valors transmet el club als joves esportistes?

Principalment el de l’amistat, el del treball en conjunt, el de la solidaritat dels companys… La companyonia, perquè a vegades no saben la situació de l’altre i en un moment de pressió i de treball i de competició se’ns oblida reconèixer que he perdut la pilota i que li dono la culpa al meu company. A més del futbol, també volem treballar la conducta esportiva dels joves.

Quina valoració es fa de l’inici de la temporada del primer equip?

La valoració és molt positiva. Realment tot han estat victòries menys una derrota en la qual no va voler entrar la pilota. Els resultats són excel·lents i les expectatives són molt bones. Hi ha un bon ambient a l’equip i amb la gent de barri, i això es nota.

Actualment manteniu una col·laboració amb el Club de Futbol Zona Franca. Com es va arribar a aquest acord?

Vam explicar el projecte que teníem i les dificultats que hem tingut recentment. Llavors es va arribar a un acord de col·laboració en el qual els nens que competien al Zona Franca la temporada passada passaven a competir al nostre equip. Es tracta d’una col·laboració mútua d’agermanament perquè no s’ha signat cap tipus de document, però sí des del punt de vista pràctic és una col·laboració molt oberta, pròxima i sincera. Més que res perquè sempre és mira per la sensibilitat de l’altra entitat.

Creu que des del Districte s’està fent tot el possible per promoure l’esport del barri de la Marina?

Vull expressar-me tot de manera sincera i amb el cor a la mà. Des del meu punt de vista, l’Ajuntament sembla que està fent prevaler el tema econòmic sobre l’esportiu i el social, de treball en el barri amb els nens i nenes. Jo crec que aquesta situació ha de canviar. A més crec que falten instal·lacions esportives perquè a més d’entrenar els equips de la Zona Franca, també venen molts equips de fora del nostre barri.

Què pot aportar el Club Atlètic Ibèria al barri de la Marina?

A més de l’esport, la Marina és un barri que necessita treball social, i ens hi posarem. Si ja el necessitava abans de la pandèmia i la crisi econòmica, després encara s’ajudarà molt més. Llavors faig una crida a tota la gent de tota la vida del barri per a dir que som aquí disposats a treballar, que hem vingut a sumar amb molt d’entusiasme i amb molt d’afany.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.