El Club Ciclista Catalunya-Bcn col·labora per visibilitzar l’Esclerosi Lateral Amiotròfica

El president de CATELA, Eduard Garzón, assenyala la importància de comptar amb el suport d’altres grups per acostar la malaltia al gran públic

Amb motiu de la segona edició de la Volta Ciclista al Penedès, el Club Ciclista Catalunya-Bcn farà costat a l’associació CATELA per fer visible l’Esclerosi Lateral Amiotròfica.

L’Associació Catalana d’Afectats per l’ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) – CATELA, és una associació sense ànim de lucre que neix amb la voluntat de lluitar contra la malaltia. Es va registrar l’octubre de 2019 a Vilafranca del Penedès (Barcelona). Està formada per afectats per l’ELA (malalts, familiars, amics…) i oberta a tots aquells que vulguin aconseguir el mateix objectiu: vèncer l’ELA.

El president de CATELA, Eduard Garzón, assenyala que és important tenir el suport d’altres grups que els ajudi a divulgar la malaltia. També agraeix aquesta col·laboració perquè permet a l’Associació entrar dins un món desconegut per ells com és el ciclisme.

L’esclerosi lateral amiotròfica, o ELA, és una malaltia progressiva del sistema nerviós que afecta les cèl·lules nervioses en el cervell i la medul·la espinal, i causa pèrdua del control muscular. L’ELA sovint es diu malaltia de Lou Gehrig, en honor al jugador de beisbol al qual se li va diagnosticar la malaltia. Els metges generalment no saben per què ocorre l’ELA. Alguns casos són hereditaris. L’ELA sovint comença amb petites i involuntàries contraccions musculars  per descàrregues nervioses espontànies, i amb feblesa en una extremitat o dificultat per a parlar. Eventualment, l’ELA afecta el control dels músculs necessaris per a moure’s, parlar, menjar i respirar. No hi ha cura per a aquesta malaltia mortal.

La següent prova esportiva del Club Ciclista Catalunya-BCN serà la segona edició de la Volta Ciclista al Penedès, que se celebrarà entre els dies 16 i 18 de juliol i la qual tindrà sortida al municipi d’Olèrdola.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.