Les entitats esportives fan balanç de la gestió municipal que acaba

Redacció: Vanesa Alemán

A La Marina continua havent-hi una gran demanda esportiva per part dels veïns -i no només seva-  i, alhora, una oferta encara minsa. La majoria d’espais esportius són utilitzats per grups que venen de la resta de la ciutat, ja que en general Barcelona en té dèficit. Aquesta combinació de factors deixa fora de la pràctica esportiva molts veïns interessats.

Les associacions esportives de La Marina porten anys denunciant aquesta situació i a hores d’ara es declaren impotents: en són conscients, però res no poden fer. A més, consideren del tot insuficient la inversió feta en esport, a la vista de les dificultats que troba una població amb les característiques socials i econòmiques com les dels barris de La Marina.

Això no obstant, les entitats esportives reconeixen encerts al mandat que s’acaba, como ara la construcció de les pistes de patinatge o skateboard, o el canvi del model de gestió cívic del poliesportiu La Marina.

La Yolanda Gutiérrez, vicepresidenta de la Federació Taula d’Esports de La Marina i Presidenta d’Ary Esports, assegura que hi ha iniciatives de les associacions que no es poden dur a terme per falta de recursos econòmics. A tall d’exemple: l’associació Ary Esports comparteix un projecte amb el CAP Carles Ribas per ajudar física i psicològicament dones que han patit càncer de mama mitjançant la pràctica esportiva, el qual projecte no s’ha pogut engegar per manca dels diners necessaris. “Hem demanat en nombroses ocasions subvencions a l’Ajuntament i ens les han denegades” afirma. No li entusiasma gens ni mica l’etapa que ve perquè “en temps d’eleccions els polítics ho prometen tot, com va passar amb la construcció d’una piscina municipal a la segona fase de les obres al poliesportiu. Una promesa llunyana que encara no arriba”

Com aspecte positiu, la Yolanda destaca el canvi de gestió del poliesportiu. Actualment, la Taula d’Esports és l’encarregada de gestionar el centre, “un projecte difícil però molt bonic que afrontem amb il·lusió”, afirma la vicepresidenta. De la mateixa manera ho ressalta el president de la Taula d’Esports de La Marina i del Club Esportiu La Marina, Andreu Ferrera: “era un canvi necessari i una reivindicació de feia molt de temps, perquè creiem que els espais esportius han d’estar gestionats des del barri i pel barri” Malgrat això, reconeix que encara manca la segona fase del projecte.

Busquem la mirada dels que es dediquen al futbol. El Guillermo Sáez, president de l’Escola Ángel Pedraza, afirma que “l’últim any, l’Ajuntament ha reduït un 33% el nombre de becats, segons ells, a causa d’una mala gestió”. A més a més, Sáez reivindica l’antic camp de futbol del Polvorí. “El van tirar a terra fa dos any per un problema d’aluminosi a les grades. L’ajuntament no ha fet res per a remodelar-lo” explica en Guillermo. A més a més, denuncia que davant l’abandonament del lloc, ell mateix va presentar un projecte per aprofitar l’espai. Va fer tota la paperassa i les gestions necessàries fa dos anys i a hora d’ara no ha rebut cap resposta. Sáez reclama més suport ja que el futbol és “l’esport rei al barri”, fet que ajuda a mantenir els clubs existents.

En aquesta mateixa línia, el president de l’Associació BushinNinkyRyu& Arts Marcials, Toni Pérez, assegura estar “preocupat pel tema de les beques” perquè en el seu cas també s’han reduït. Davant d’aquesta situació, Pérez afirma que s’estan reunint amb diverses associacions per fer pressió i rebre respostes. Del costat més positiu, en Toni destaca el projecte realitzat de l’espai de les pistes de patinatge o skateboard. Creu que es bo tant pels patinadors com per a les famílies, ja que tindran un lloc d’esbarjo i ben adequat al barri.

Es reafirma i comparteix visió amb la resta dels seus companys el president del Club d’Escacs La Cadena, Carlos Fernández, per a qui “la inauguració del poliesportiu ha estat la millor acció d’aquest mandat”. Pel costat negatiu, creu que les retallades en el nombre de beques i ajuts “han suposat un greu problema per a l’esport base”.

Consultades pel què hom pot esperar del nou mandat resultant de les pròximes eleccions municipals,  les entitats asseguren que el dèficit d’inversió és tal que cal una aposta més decidida, honesta, amb esperit de transformació real i coneixement de la realitat social del territori.

A les associacions esportives de La Marina persisteix el sentiment de desatenció. “El nostre barri també existeix”, és la consigna, tot i que reconeixen algunes millores.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.