El barri de la Marina rendeix homenatge a Benito Maín

NATALIA MORALES|

“Tots naixem amb una virtut, el que és difícil és donar amb ella” sol dir l’artesà Benito Maín, artista a qui els veïns de la Marina han volgut retre homenatge la tarda del 28 d’octubre a la Biblioteca Francesc Candel. L’artista de virtuts en té moltes: treballador, atent, generós… És per això que els seus amics i familiars han dedicat unes boniques paraules a en Benito, que no ha pogut amagar l’emoció en cap moment.

Quan als responsables de la Biblioteca Francesc Candel els hi van proposar la possibilitat de celebrar a la seva sala d’actes un homenatge a Benito Maín, no ho van dubtar, van accedir-hi immediatament. La seva obra, que estarà exposada a la biblioteca fins al mes de desembre,  està tenint un gran éxit entre el públic i, per primer cop, les escultures estan situades per tota la biblioteca: pots estar consultant Internet amb una de les obres d’en Maín darrere, o llegint un llibre al costat d’un gran drac de ferro.

Benito Maín sempre ha estat molt compromès amb el barri: té un paper important als pessebres vivents, ajuda a construir les carrosses per Carnestoltes i per les Cavalgades de Reis, participa a les “paellades”… Sempre és el primer en presentar-se voluntari per ajudar en qualsevol aspecte. Ha fet molt pel nostre barri, tots li estem molt agraïts.

Durant l’acte, amics i familiars han recitat els seus respectius discursos d’agraïment a l’artista per tots aquests anys de dedicació i amistat. La seva filla, Beatriz Maín, la Carola Fuentes, directora de la Casa del Rellotge, o en Salva Garcia, del grup Montjüic Folk, amb el seu emotiu poema, han estat alguns dels molts amics que han volgut fer acte de presència durant l’homenatge. D’altra banda, l’Agrupació d’Artistes de la Marina l’ha obsequiat a amb dos retrats seus magnífics , mentre que l’Antonia Fernández y la resta de dones del Centre Cívic Estrelles Altes li han regalat un bonic rellotge. L’acte ha conclòs amb una actuació del grup de ball de flamenc d’Estrelles Altes i un recital del grup musical La Joia. Per últim, el regidor del Districte de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, qui ha dirigit l’acte, ha declarat: ” Vull que en aquest barri hi hagi una escultura seva, Benito, i faré el possible per a que així sigui”.

Al barri de la Marina ens sentim orgullosos de tenir un artista i una gran persona com en Benito, com a veí. Respectat per tots, es pot dir ben alt que la Marina estima i admira en Benito Maín.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.