Alteracions de transport per la coincidència del Barça-Sevilla amb el concert de Joaquín Sabina a l’Anella Olímpica

Aquest divendres 29 de setembre coincideixen dos esdeveniments a la muntanya de Montjuïc. Per una banda, el partit entre el Barça-Sevilla que tindrà lloc a l’Estadi Olímpic Lluís Companys i, per l’altra, el concert de Joaquín Sabina al Palau San Jordi. Ambdós esdeveniments estan previstos per les 21:00 hores, i la seva coincidència comportarà afectacions  importants sobre la mobilitat de la ciutat i com no als barris de muntanya com la Marina, Font de la Guatlla o Poble-Sec.

La principal recomanació de cara aquest divendres és que els espectadors  que hagin d’assistir a qualsevol dels dos actes, ho facin a peu, en transport públic o en bicicleta. Per això, des de les 16h començarà el dispositiu per a restringir l’accés en vehicle privat al gran part del Parc de Montjuic, per tant els vehicles no podran circular. Per poder accedir als entorns de l’Anella Olímpica caldrà una acreditació.

Per als desplaçaments en transport públic:

Hi haurà un servei gratuït d’autobusos llançadora per a les persones que tinguin entrada per assistir al partit o al concert. El dispositiu compta amb dos serveis de busos llançadora que sortiran des de Maria Cristina i des de l’aparcament de Fira 2 i connectaran amb la zona de l’estadi. El servei començarà dues hores abans de l’inici del concert o del partit, i acabarà una hora i mitja després. A part del servei gratuït d’autobusos llançadora, per pujar al Palau Sant Jordi o a l’Estadi Olímpic també es reforçarà la línia 150 de bus, de 18.30 a 21.00 hores. A la sortida del concert, TMB habilitarà un servei especial d’autobusos de baixada cap a la plaça d’Espanya i Fira 2 a partir de les 22.30 hores.

  • Altres línies regulars d’autobusos de TMB que arriben fins a zones properes a l’Estadi Olímpic: 13, 23, 55, 125.
  • El funicular de Montjuïc també serà una de les principals formes d’accés. Incrementarà freqüències de pas, dues hores abans i durant les dues hores posteriors a la finalització del partit.

També es reforçaran altres serveis de metro o FGC: 

Espanya (L1, L3, L8 i altres línies de FGC); Poble Sec (L3); Paral·lel (L2, L3); Magòria – La Campana (L8 i altres línies de FGC).

Desplaçaments en vehicle privat

L’Ajuntament de Barcelona ha habilitat diverses zones d’aparcament per a 3.500 motos en els àmbits propers a l’estadi, que estan situades a l’entorn del carrer de Font i Quer, Can Valero, Tarongers i el passeig del Migdia. D’aquesta manera les motos podran accedir a aquestes zones d’aparcament sense necessitat de disposar d’acreditació i fins que es completi l’aforament.

La coordinació de l’operatiu

Des de l’Ajuntament de Barcelona i conjuntament amb el FC Barcelona, amb la Guàrdia Urbana i el BSM, es manté el pla de mobilitat acordat amb el club per tal de facilitar els desplaçaments dels seguidors del Barça a l’Estadi Olímpic.  Tanmateix les mesures per facilitar l’arribada a l’Anella Olímpica, també es faran extensibles als espectadors del concert de Sabina.

Tots dos esdeveniments seran un moment important per avaluar l’efectivitat del Pla de Mobilitat de Montjuic, que a de ser eficient a l’hora de donar resposta a la necessitat de connectivitat de la zona, però també ha d’atendre i pensar en els residents dels voltants. A Can Clos, Polvorí i Font la Guatlla hi ha recels entre el veïnat per les molèsties que poden causar les aglomeracions.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.