Una família de la Marina guardonada amb el premi a millor pessebre

L'Abdó i la seva família, durant la recepció del premi a millor pessebre.

El passat 27 de gener, l’Associació de Pessebristes de Sant Boi va premiar el treball fet per la família de l’Abdó Florencio, la Mª Pilar Vidal, l’Emilio Largo i la Pili Florencio amb els pessebres d’enguany. A tothom es reconeix la participació i es fa una menció especial en els grups familiar i infantil, equivalent al premi major, aquest és el que ha recaigut en la família Florencio-Largo.

A l’edició d’enguany, la vint-i-vuitena, s’han presentat 95 pessebres fets per famílies d’arreu de Catalunya, institucions o, fins i tot, centres educatius. La família Florencio-Largo, guanyadora en diverses ocasions del certamen, té una llarga trajectòria construint pessebres.

Expliquen que cada any afegeixen al seu pessebre elements nous que creen de manera artesanal i manual, una feina minuciosa, amb la qual aconsegueixen construir veritables miniatures de ciutats romanes i escenes nadalenques, que arriben a ocupar habitacions senceres de casa seva. Treballen des de principis de desembre, i triguen al voltant de 48 hores en muntar-lo sencer, malgrat que els detalls que acaben de donar forma a tota l’enorme maqueta es fan durant tot l’any.

“Des que era petit i vivia a Cases Barates, he construït cada any un pessebre amb la meva mare, ens motiva el fet que el construïm entre tota la família, compartint moments i animant els més petits a què se sumin any rere any”, declara l’Abdó, orgullós de conservar una llarga tradició familiar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.