Un llibre recupera la història mil·lenària del barri i la parròquia de Port

Josep Hortet i Gausachs

El dimecres 8 de juny va tenir lloc a l’església de Mare de Déu de Port, a les 7 de la tarda, la presentació del llibre “DELS ORÍGENS ALS NOSTRES DIES”

Van intervenir l’autora del pròleg Pilar Ruiz Sánchez i els autors dels tres capítols: l’historiador Josep Fernández Trabal sobre “El territori de Port de Barcelona, una visió històrica”, l’historiador Josep M. Martí Bonet sobre “Neguits de solidaritat a Can Tunis, les epidèmies contundents del 1914”, el rector Josep Hortet Gausachs sobre “Últimes notícies a Mare de Déu de Port i sant Bartomeu (2010-2021)”.
Amb breus actuacions “contextualitzades” de dansa a càrrec de David Albiol i de música, cant i recitació per Montse Toran i Jordi Suárez. Al final es va lliurar un exemplar del llibre a les persones assistents i hi va haver un petit refrigeri. El que es va recollir de donatiu pel llibre es dedicarà a la Fundació Mans a les Mans per als seus objectius educatius. El preu estimat del llibre són 15 euros.
El llibre, de 285 pàgines, ha estat editat per les parròquies de Mare de Déu de Port i sant Bartomeu, imprès per “Gráficas Rey”. Creiem que la visió històrica que ens fa en el primer capítol Josep Fernández Trabal se situa avui com el document de referència sobre el desenvolupament mil·lenari del nostre territori.
El segon capítol és un regal que l’autor Josep M. Martí Bonet ens ofereix amb semblances que ens fan pensar amb l’impacte actual de la Covid i amb l’accent posat en l’exercici de la solidaritat en els nostres barris.
La meitat del llibre l’ocupa el tercer capítol de “Últimes notícies de les parròquies de Mare de Déu de Port i de sant Bartomeu (2010-2021)”. S’hi han recollit amb ajudes múltiples, fets, persones i grups, fotografies i comentaris que han anat publicant-se en aquest període. També hi són presents aspectes de la vida del barri i el reconeixement a persones i entitats que hi actuen. Tot plegat forma un conjunt que esperem que sigui de bon recordar i que doni ànims per a continuar la tasca a tothom qui el repassi.
Agraïm en el llibre el servei que ens ha fet el periòdic mensual La Marina per situar-nos al llarg d’aquests anys en el context del barri i veure com queda reflectida la vida i l’acció parroquial. És molt d’agrair a Juan Antonio Reyes i Blanco, qui el fundà fa més de 25 anys, la seva tasca de seguiment i estímul amb els diversos equips directius i de redacció.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.