L’humanisme d’Àragorn com a director

Text: Juan Bibian

Viggo Mortensen explica el que ha estat la inspiració per al projecte de “Falling”, el seu debut com a director :

“El que sento que està passant a la nostra societat en els últims anys, la polarització, la incapacitat o la resistència que té la gent per comunicar-se, i com t’enfrontes al que veus i escoltes: llenguatge odiós, misogínia, racisme, homofòbia, aquestes coses surten”.

Aquest conflicte està plasmat a la relació del veterà Willis (Lance Henriksen) amb la seva família, en especial amb el seu fill homosexual i pare de família.(Viggo Mortensen)

A la primera seqüencia ja se’ns mostra l’essència de la història que ens explicarà: un vell impertinent i mal parlat viatja amb el seu pacient fill en un avió, i ambdós ens fan notar que aquest pare malcarat, bord i feixista està caient profundament en l’Alzheimer. Drama familiar d’aparent tall clàssic, amb el seu passat turmentós, amb profusió de «flashback» que procuren més claus, un present dolorós i feridor, i un futur inexistent.

A destacar la gran interpretació de l’actor Lance Henriksen, que dona vida al pare, amb unes idees ancorades en els ideals racistes i més tradicionals de la Nord-Amèrica profunda. Destaca també com tracta el tema de l’homosexualitat del fill, sense fer ganyotes ni ornaments, però amb elegància.

“Faling” es una pel·lícula, suau, lenta , bella i sòbria, un viatge de la infantesa a la vellesa, de la vellesa a la infància i una profunda i reveladora reflexió́ en torn als enigmes que amaguen els afectes i els llaços sanguinis, el pes de l’herència, el perdó i la culpa.

Si com actor, Viggo Mortensen és notable, aquí hi ha el seu premi a San Sebastian, com a director també ho és.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.