Any nou xinès en comptes de Nadal

Finalitzem aquest recull de tradicions de diferents comunitats amb la cultura xinesa, la qual també està molt present en la nostra societat, tot i que no és tan visible.

A la Xina no és costum celebrar el Nadal, encara que cada cop més famílies l’adopten. La tradició més important allà és l’any nou xinès, i diem xinès perquè no coincideix amb l’any nou occidental.

Als països asiàtics, igual que en la cultura musulmana, se segueix un calendari diferent, el que fa que la celebració de l’any nou no coincideix amb la nostra i que el dia de la seva celebració vagi variant al nostre calendari. A més, com molts ja sabreu, també tenen un horòscop que atorga diferents animals cada any. Enguany l’any nou xinès cau el 25 de gener i 2020 serà l’any del ratolí.

La Lys, mestressa del restaurant del mateix nom, ens explica quines són les tradicions típiques d’aquest dia tan singular. Igual que nosaltres fem per Nadal, per l’any nou xinès la família també es reuneix per fer un gran sopar. De fet, segons la Lys, es prepara molt menjar tradicional, que varia segons la zona, tant menjar que sempre en sobra per a l’endemà.

També és tradició fer un regal o donar una mica de diners sobretot als més petits de la casa, com a símbol de prosperitat i bona sort per l’any vinent. Decoren la porta de les cases amb el caràcter xinès “feliç” en color vermell, i pengen fanalets i llums tant a les cases com pels carrers.

Al cap i a la fi, a tot arreu celebrem les tradicions per retrobar-nos
amb les persones més properes i estimades per passar-hi junts una
bona estona. Gaudiu de les festes!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.