Un taller per a conèixer la història i la cultura catalana a La Marina

Rosa Oller i Casellas

El proppassat dia 10 d’octubre d’enguany es va iniciar el Taller d’Història i cultura catalanes que, per 5è. curs consecutiu, organitza l’entitat Òmnium Cultural. Aquest taller, impartit pel professor de Català i estudiós d’Història Sr. Lleonard Armentano, contempla dues parts: una sessió mensual teòrica, sempre en dijous i una altra més activa, sempre en dissabte al matí, en què es fa una visita a algun indret  dels que ha estat comentat a la sessió teòrica.

A causa de les obres que actualment es fan a la Biblioteca F. Candel  la primera i segona sessió es van dur a terme a La Casa del Rellotge. Un cop acabades les obres, les sessions successives es preveuen a la Biblioteca, mensualment, fins al mes de juny.

A la primera sessió, amb 26 assistents, es va parlar de l’extensió, les característiques geogràfiques i l’evolució històrica de les diferents cultures que, des de  la Prehistòria, es van anar succeint al territori  fins a la irrupció dels grecs; amb la visualització d’un power-point la sessió de 90 minuts va passar de manera fluïda, amena i enriquidora.

Dissabte dia 26 d’octubre vàrem visitar el Poblat ibèric de Puig Castellar a Santa Coloma de Gramenet; cap dels assistents coneixien el Poblat que és dalt de la muntanya i  que va permetre fer-se a la idea de la vida  dels ibers, com organitzaven els carrers, la distribució de les seves vivendes i el seu estil de vida. El clima del dissabte ens va acompanyar amb una temperatura excel·lent, cosa que va permetre, també, gaudir de les meravelloses vistes de  Barcelona que des de dalt el Poblat teníem als nostres peus.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.