El Graner torna a obrir-se al barri en la 3a edició del cicle BooMBeta

Andrea Bello

Aquest mes de juliol el centre de creació artística el Graner, ofereix un seguit d’activitats participatives orientades cap a la comunitat del barri per apropar la cultura, el teatre i la dansa als veïns i veïnes de la Marina de manera gratuïta.

El cicle BooMBeta, el qual es celebra anualment, està pensat com a una manera de mostrar el que es fa dins del Graner i els seus artistes residents, ja que, com diu l’Ariadna Miquel, coordinadora de projectes, aquest “no és un espai d’exhibició, per això ens va semblar necessari que hi hagi processos obertura de cara al barri, on no només es presentin peces de cara al barri sinó treballar amb el barri”.

Enguany l’edició està centrada en una reflexió sobre els conceptes de memòria viva, artesania o el cos com a lloc per l’aprenentatge i està dividida en tres blocs diferents. La primera part del cicle, actualment en marxa, està dirigida a l’àmbit educatiu amb un cicle pedagògic dirigit a docents per treballar el moviment del cos i el seu ús dins de l’aula, amb els artistes del Graner.

La segona proposta està dirigida a la comunitat del barri. El col·lectiu de recerca Vulnus, que ha estat treballant dos anys al Graner centrat en la vulnerabilitat i la memòria del barri, proposa una activitat participativa anomenada “La plaça íntima” que treballarà la memòria individual i col·lectiva amb tots aquells que hi vulguin participar. La convocatòria està oberta a tota mena de públic, dels més grans als més menuts i es durà a terme al Graner a partir de les sis de la tarda del 8 de juliol.

La fase final, la més purament artística, consta d’activitats de mostra dels artistes del Graner, barrejat amb accions comunitàries. Com, per exemple, el concert de Ventú, on a més es faran miguas de pa dur pels assistents, el 10 de Juliol, o l’estrena de l’obra de dansa contemporània “Nightingale” d’Ana Borrosa, amb una passejada prèvia fins al Castell de Montjuïc on es farà la mostra el dia 16 de juliol.

A més, segons ens ha confirmat la coordinadora de projectes, l’Ariadna Miquel, després de l’èxit de les tres edicions volen plantejar pel proper més de setembre que aquestes activitats es facin durant tot el curs i no únicament dins del cicle BooMBeta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.