La Festa Major de la Marina ja té cartell!

Avui la sala Pepita Casanelles ha acollit l’acte de presentació del cartell de la Festa Major de la Marina, també coneguda com les Bacanals, que aquest any tindran lloc des del 21 fins al 24 de Juny.

Amb l’actuació inicial de l’Escola Umbella amenitzant l’acte la sala s’ha anat omplint fins que ha arribat el moment que tothom esperava, la descoberta del cartell. Enguany s’han presentat vuit dissenys al concurs i per unanimitat s’ha escollit el guanyador. El seu autor és Enrique Molina, veí de l’Hospitalet però amb molts contactes amb la Marina, ell mateix ens ha explicat que en el cartell ha volgut plasmar el seu caràcter i la seva història, “ha estat un barri que s’ha construït a ell mateix, gràcies a moltes lluites veïnals”.

Per això en el cartell podem identificar diferents figures que l’autor ens ha explicat. Per una banda tenim una acordionista i una peixatera per representar l’origen mariner del barri les havaneres. Per l’altre un home amb una bóta de vi i un altre amb una falç per representar el passat vinícola de la zona. També podem reconèixer a Paco Candell una de les figures més rellevants de la Marina. I, finalment, tenim representada una de les grans lluites veïnals aconseguida recentment com és l’arribada del Metro, amb dues nenes agafant-lo.

Justament del Metro ha parlat l’Ester Pérez, consellera de la Marina per Barcelona en Comú la qual també ha participat com a jurat del concurs de cartells, “gràcies al Metro ara persones d’altres barris també podran gaudir de la nostra festa”. I òbviament tampoc ha faltat el discurs del Manel representant de la Unió d’Entitats, els organitzadors de les festes, que ha agraït a tothom que ha col·laborat i espera que tothom gaudeixi de les festes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.