Pintar com a teràpia

Redacció i fotografia: Laura Sicilia 

La Sala Polivalent de la Biblioteca Francesc Candel ha acollit, durant el mes de març, l’exposició “VIVA”, una mostra d’uns 20 acolorits quadres, obres de la veïna del barri, Olga Rodríguez Benhamú. L’Olga no és pintora professional, es va iniciar en aquest art després que el 2001 li  diagnostiquessin trastorn bipolar i els metges li aconsellessin fer alguna activitat com a teràpia. Després d’una temporada no massa bona en relació a la seva malaltia, a l’Olga li van diagnosticar càncer de mama, el qual va superar, i és per això que la paraula “viva” ha abanderat la seva exposició “perquè he superat totes les malalties amb què podia haver mort”.

Així com el títol de la mostra, aquestes dues experiències també han servit d’inspiració a l’Olga en la realització de la majoria de les obres que s’han pogut veure a la Biblioteca del barri. Els colors vius que impregnaven els seus quadres tenien una finalitat per a l’autora: “mostrar que es pot tirar endavant”. El dolor provocat per ambdues malalties també ha estat presents representats en colors més foscos. L’exposició ha tingut una molt bona acollida i l’Olga assegura que no serà la última.

Una característica que cridava l’atenció en visitar la presentació, era la presència de quadres amb primers plans de cares amb què els més petits tindrien malsons. Uns rostres que segons l’Olga Rodríguez volien simbolitzar la bogeria.

Però no totes les obres giraven entorn aquestes dues situacions. L’autora també va voler mostrar el seu ideari sobre el món en què ens trobem. És per això que al fons de la sala, a mà dreta, penjava un quadre amb fotografies de les cares de polítics com Angela Merkel, Nicolás Maduro o Donald Trump, amb un ramat d’ovelles al mig i unes mans sostenint un ou entre elles assota. Amb ell l’artista volia expressar el control per part d’aquests mandataris sobre els ciutadans(el ramat), el qual passa els seus dies treballant (mans brutes) per tal de poder viure (l’ou).

No és la primera vegada que l’Olga exposa les seves creacions, el desembre passat alguns dels seus quadres també es van poder veure al Centre Josep Maria Trias i Peitx de la Bordeta. L’Olga Rodríguez continua pintant, ja que per a ella la pintura és “una forma de distreure’m de la situació i de buidar la ment”.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.