Arriba la 26a edició del certamen literari Francesc Candel al districte Sants-Montjuic

L’acte de deliberació del jurat es farà el dia 29 de maig mentre que els premis s’entregaran el 5 de juny a la biblioteca Francesc Candel

Vanesa Alemán

El proper mes de maig es posarà en marxa la 26a edició del certamen literari Francesc Candel al districte Sants-Montjuic. Aquesta edició arriba de la mà de les biblioteques del districte: Francesc Candel, Vapor Vell i Poble Sec-Francesc Boix. Els participants hauran de presentar els seus treballs entre els dies 1 i 26 d’abril en una de les tres biblioteques del districte. Un mes després, el 29 de maig serà la deliberació del jurat a les 18:30 de la tarda i, finalment, el dia 5 de juny a les 19:00 es faran públics tots els premiats de cadascuna de les categories. Un any més, la intenció és incentivar la participació ciutadana en projectes culturals i homenatjar la figura de Francesc Candel.

La edat mínima per poder presentar un treball al certament és  de 13 anys. Les narracions poden estar escrites tan en català com en castellà i han de ser originals. A més a més, s’ha de tenir en compte que no podran ser escrits ja premiats en altres concursos ni tampoc es podrà presentar més d’una obra per persona. El certament es divideix en diferents categories literàries: El relat curt juvenil (entre 14 i 18 anys), el relat curt adult (a partir de 19 anys), poesia i, finalment, reportatge periodístic. Els relats han de tenir una extensió màxima de 5 fulls, la poesia 50 versos o línies i el reportatge periodístic un màxim de 10 fulls, sent la temàtica plenament lliure. Tots els guanyadors seran premiats amb un trofeu i 600€ mentre que els finalistes seran premiats amb un trofeu i 250€.

En aquesta edició, el jurat estarà integrat per diferents representants culturals del Districte de Sants-Montjuic i també per persones especialistes en cadascuna de les categories del certamen. Perquè el treball sigui vàlid, les narracions han de complir un format determinat: Els textos s’hauran de presentar escrits a ordinador, ficats dins d’un sobre on consti el nom del certamen i serà indispensable indicar el pseudònim de l’autor, les dades personals i, sobretot, la categoria a la que opta com a guanyador el treball que es presenta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.