El moviment veïnal, a debat

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

El passat dijous es va presentar el llibre “Moviment veïnal, reptes de futur”, elaborat per la FAVB (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona).

La sala polivalent de la biblioteca Francesc Candel va acollir el passat dia 3 la presentació del sisè llibre de la col·lecció “Quaderns de carrer”. El president de la FAVB, Lluís Rabell, i l’encarregat de projectes socials, Pep Martí, van parlar sobre el paper de les associacions de veïns i el seu funcionament. L’Eva Albiol i la Sara Torremocha, caps de redacció de la Marina, van fer-ne la introducció i van moderar el debat posterior.

“Moviment veïnal, reptes de futur” és un llibre on hi ha espai per a un petit repàs històric de la lluita veïnal a través de les associacions de veïns i també per tractar quin ha de ser el paper d’aquestes associacions i com han de funcionar per a assolir bons resultats. Va dirigit a tothom qui s’interessi per la lluita dels barris en general i a la gent que s’hi vulgui implicar més particularment.

Els veïns que van assistir a l’acte van tractar diversos punts durant el debat posterior. El més candent va ser el referent a l’actualitat de les associacions de veïns i la seva vigència: els joves es queixen que s’han convertit en institucions, els grans, que hi són a dins, diuen que els joves no s’impliquen prou. En aquest punt, Rabell va intervenir per recordar que fa molt de temps que es diu que les associacions de veïns no tenen futur, però que ben enteses i connectades amb els joves poden seguir endavant.

Altres punts de debat van ser les subvencions, enteses com a dret o com a condicionament; l’estructura interna d’aquestes organitzacions, i –per últim- la situació actual de la lluita obrera i veïnal, en comparació al segle passat, després d’uns anys de tranquil·litat, així com les noves formes d’organització i lluita.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.