La Marina posa fi al Carnaval amb l’enterrament de la sardina

Redacció i fotografia:Laura Sicilia

Després d’una setmana de gresca i transgressió durant la qual s’han realitzat al barri diverses activitats, toca dir adéu, un any més, a les disfresses, el Carnestoltes i les comparses. I per posar fi a aquesta festa que és el Carnaval, ahir dimecres 6, dimecres de cendra, com mana la tradició, es va celebrar l’enterrament de la sardina.

El temps semblava predir aquest trist esdeveniment, ja que a les 17.15, hora en què s’iniciava l’acte, el cel estava ennuvolat i augurava pluja, cosa que va fer que les nenes i nens, acompanyats pels seus pares i mares, àvies i avis, triguessin a arribar als jardins de Can Farrero. En allà, els hi esperava el grup d’animació infantil Grimpallunes, que va posar a ballar a tothom qui hi era davant la Casa del Rellotge. Els que es van apropar a la festa també van poder gaudir d’un berenar exquisit, pa de pessic amb una xocolata que desprenia una flaire que feia impossible no demanar un got. Les seves artífexs van ser les anomenades, segons comentava la Carola Fuentes, dinamitzadora de la Casa del Rellotge, “El comando chocolatera”; la Rosario López, la Marina Pérez i la Carmen Martínez, tres veïnes de la Marina que segons deien, porten molts anys delectant els paladars amb la seva xocolata en activitats del barri. A més d’elles, també es trobaven col·laborant, servint aquest berenar, dones del Club de Petanca de la Casa del Rellotge.

Però, després de ballar i menjar, va arribar el moment pel qual s’havia organitzat aquella convocatòria, l’enterrament de la sardina que cada petit havia portat feta de casa o bé de l’escola o ludoteca, com va ser el cas de les i els alumnes de La Casa dels Colors. La canalla va anar dipositant els seus peixets en un taüt que va acabant desapareixent al ritme dels Diables de Port. I així es va posar fi al Carnaval a la Marina, un any més.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.